Rundt om tirsdagens kampe i Metal Ligaen

Det var en helt crazy aften i Metal Ligaen på alle måder. Fem udesejre – heraf fire i ordinær spilletid. Sjældent set – og slet ikke med to hold fra top tre på hjemmebaneis.

Der var ikke blot målorgie, men også udvisningsorgie i Herlev, hvor de to hold tilsammen producerede 127 udvisningsminutter. Matchstraf til Victor Backman, game misconduct til Philip Bruggisser og Adrian Saxrud efter en batalje i tredje periode.

– Det betyder altid meget at vinde disse derby-kampe. Jeg er mest bare glad for, at vi vinder. De taber 10-1, men så dårlige er de slet ikke, sagde firemåls-skytten Mikael T. Christensen (Rødovre) efter den sportslige massakre af rivalerne.

Det er ikke første gang i sæsonen, at Herlev bryder sådan sammen. Tidligere på sæsonen har Linus Fagemos mandskab tabt 2-11 i Frederikshavn, 0-8 i Esbjerg og 1-9 i Odense. Men det er første gang, sådan en afklædning har fundet sted i DFDS Seaways Arena i sæsonen. Sikke en kontrast i forhold til kampen for en uge siden, hvor Frederikshavn blev sendt hjem med et nederlag på 2-6.

Med Rødovre-fansene medbringelse af teddybjørne til “teddy bear toss” var der – ikke overraskende – ekstra afbrydelser, når gæsterne scorede.

Christian Kristiansen spillede sin bedste kamp for Frederikshavn White Hawks hidtil i Rungsted i dag. Masser af spilletid i tirsdagens kamp og en god energisk indsats

Cirka 40 “medrejsende” fans leverede god opbakning til topholdet. White Hawks er heldige at have så mange vendelboer bosiddende i København, der gang på gang følger holdet på Sjælland.

“Det må bare erkendes, at Frederikshavn er det stærkeste af de to hold. Det føltes ellers muligt efter en kamp i Frederikshavn i sidste uge, hvor skud, spil og chancer var meget ligeligt fordelt, men hvor Frederikshavn måske bare havde et hjemmeholds effektivitet. Sådan var det ikke i “returkampen”. Her var Frederikshavn bare meget stærkere. Plain and simple.” Dejlig ærlighed på Rungsteds hjemmeside efter nederlaget mod nordjyderne.

Et hurtigt formbarometer – seneste fem kampe:

1. Esbjerg 5 4 0 0 1 22:9 12
2. Frederikshavn 5 4 0 0 1 20:13 12
3. Herning 5 4 0 0 1 15:8 12
4. Aalborg Pirates 5 2 1 0 2 12:15 8
5. Rungsted 5 2 0 1 2 11:14 7
6. Herlev Eagles 5 2 0 1 2 14:21 7
7. Odense 5 2 0 1 2 11:20 7
8. Rødovre Mighty Bulls 5 1 1 0 3 15:9 5
9. SønderjyskE 5 1 1 0 3 7:11 5
10. Gentofte 5 0 0 0 5 8:16 0

 

Ganske godkendt tilskuertal i Esbjerg på 1429, men de måtte gå skuffede hjem – bortset fra dem, der holdt med Aalborg Pirates. Esbjergenserne var bagud hele 0-4, inden der begyndte at ske noget fremad. Aalborg har godt fat i Energy med to sejre af fire mulige for sæsonen.

Bemærkelsesværdigt var det også, at de to mandskaber tirsdag havde næsten lige så mange afbud, som de har hentet points i de seneste tre kampe. Aalborg manglede således fire spillere (Thode, Knudsen, Christensen og J. Korsgaard), mens Esbjerg var endnu mere amputeret med hele syv spillere uden for holdkortet (Krogsgaard, Vinther, S. Nielsen, N. B. Jensen, Holmberg, E. Nielsen og Tyler Gron, som fortsat afventer spilletilladelse).

 

Lasse Jul Korsgaard fik et herligt comeback efter endelig at være kommet sig over den hjernerystelse han pådrog sig mod Frederikshavn for en god måned siden. Den pågående angriber scorede to gange.

Og kampen bød på tre assister til Christopher Frederiksen, der kan glæde sig over, at han hurtigt er kommet i rytme igen efter overstået karantæne.

SønderjyskE sled og slæbte, men kommer slet ikke ind i en vinderrytme for tiden. Cory Quirk brændte et straffeslag i 2-4-nederlaget mod Odense Bulldogs. Krisen kradser hos SønderjyskE, hvor træner Dan Ceman døjer med at vinde de rette kæder.

Fynboernes nordamerikanere spiller god ishockey for tiden. Sean Wiles og Ryan McDonough var fremragende i aftes og Wiles scorede endda i undertal.

Men den helt store succeshistorie, når det angår mål, må være Søren Pedersen. Man vidste godt, at han kunne arbejde hårdt, men score mål? Pludselig har han fået hul på den del af spillet. 9 mål og 12 point i 27 kampe. I fjor scorede fynboernes hårdtarbejdende mand med nummer 23 ikke et eneste mål i grundspillet.

Gentofte Stars trak 124 tilskuere til kampen mod Herning. Ikke mange, men de var noget utilfredse, kunne man fornemme på opdateringerne fra hallen i Gentofte.

Jordan George er brandvarm for øjeblikket. I fredags skød han Gentofte i sænk og her til aften sørgede han for det vigtige mål til 2-0.

Det var Gentoftes nederlag nummer 11 ud af 12 mulige, og efter en lynstart med to mål i en enkelt periode, har Francis Verreault-Paul altså ikke formået nette igen. I aftes var han oppe imod Simon Nielsen i Blue Fox-målet, der har fået fast arbejde, siden Pisar blev skadet.