Rundt om søndagens Metal Cup-finale

Foto: Jan Korsgaard

Det blev Odenses Tad Galansky, der snuppede titlen som årets pokalfighter. Han stoppede samtlige 40 skud, som Frederikshavn fyrede af.

– Tad spillede en god kamp, men han fik også god hjælp af sine medspillere. De bakkede op og holdt linjerne klare, så han kunne se pucken, sagde hans træner Brad Gratton til Fyens Stiftstidende efter kampen.

Fynboernes spillere har fået fri frem til torsdag, hvor Bulldogs-spillerne genoptager jagten på et godt udgangspunkt frem mod slutspillet.

Det var en ren fornøjelse at se Martin Larsen i interview efter kampen. Unge Larsen, der for nylig rundede 200 kampe i Bulldogs-dragten, var uhørt stolt over sejren, trofæet og det at vinde en titel for “sin klub”. Dejligt med så stor klubfølelse.

Odense var i øvrigt et af de hold, der måtte ud i en ekstra kamp i første runde for at komme videre i Metal Cup. Her vandt Odense 4-2 over Gentofte. Herlev blev besejret i kvarten, Aalborg i semien. Seks kampe, seks sejre. Rent bord og fortjent sejr.

Frederikshavns vej til finalen gik over Esbjerg (semi) og Herning (kvarten) og var på papiret – efter de nuværende Metal Liga-placeringer – noget sværere. Men i finalen over en kamp talte tidligere meritter ikke.

Robin Bergman må have haft mareridt i nat. Den ellers træfsikre svensker havde kampens største chance – alt inklusive – da han i begyndelsen af tredje periode havde tomt mål, og en liggende Galansky. Bergman fik ikke træf på pucken.

Havde han ramt, havde frederikshavnerne måske siddet hele natten til den planlagte efterfest på Buddy Holly, et af byens store udesteder. Den fest blev stille og roligt aflyst.

White Hawks-spillerne kan dog stadig glæde sig over at indtage førstepladsen i Metal Ligaen og dermed have et godt udgangspunkt til resten af sæsonen.

Tilskuertallet rundede lige nøjagtig 2500 (2504) i går eftermiddag i Scanel Hockey Arena. Måske lidt under det forventede, men alligevel en forrygende stemning og et flot arrangement i Frederikshavn i går.

Metal Cup-titlen var Odenses fjerde af slagsen, og dermed kommer fynboerne på andenpladsen i den tabel, hvor Herning med syv titler i 24 turneringer er lønførende.