Rundt om opgøret mellem Danmark og Norge

Foto: Jan Korsgaard

Den med spænding imødesete debut til Nikolaj Ehlers blev akkompagneret af blomster og stort bifald fra publikum i Vojens. Ehlers viste flere prøver på sit enorme talent.

Flere gange fyrede han så meget op under skøjterne, at både medspillere og modstandere nærmest stod stille og Ehlers diskede op med flere snævre træk.

Hans mål til 3-3 viste, at aalborgenseren også har store målscorerkvaliteter. Pucken blev fra kort afstand nærmest pisket op i nettaget – uden chance for den norske målmand Lars Haugen, og i øvrigt udenom de tre-fire mennesker, der stod foran mål. Smæld!

Ehlers blev i et par tilfælde så overmodig, at det skabte kontrachancer til Norge – blandt andet til sidst i kampen, hvor Ehlers selv skøjtede tilbage og kastede sig ned, fældede en nordmand og blev udvist. Det kostede ikke mål.

Det er sjældent, at Morten Green er ude i en regulær slåskamp, men Rungsted-kaptajnen og den danske rekordholder tændte af midt i kampen og røg i totterne på Nicolai Bryhnisveen, der netop havde hægtet Nikolaj Ehlers uden for spillet. Handskerne så dog ud til at forblive på.

Der var masser af topmøder ved siden af isen i SE Arena, hvor mange tidligere og nuværende profiler havde samlet sig. Blandt andre kunne man se de to trænere og tidligere storspillere, legenderne Heinz Ehlers og Todd Bjorkstrand, i langvarig samtale.

Begge står for øjeblikket uden trænerjob – og i hvert fald Heinz Ehlers er klar til et nyt job efter afskeden med Lausanne i den schweiziske Nationalliga A.

Også Herning Blue Fox-angriberen Kasper Degn nød en fridag uden at skulle koncentrere sig om spillet på isen. Han lod storebror Lasse Degn koncentrere sig i studiet.

George Galbraith, far til Patrick Galbraith og SønderjyskE-spilleren Daniel Galbraith,var også livligt analyserende fra sin plads på lægterne i Vojens.

TV2 Sports kommentator Jimmy Bøjgaard mener at vide, at Patrick Galbraith er blevet vraget til truppen efter dagens kamp, hvor Galbraith var på mål. Det skulle være til fordel for George Sørensen, der altså får pladsen i Rusland. Også Nicolai Weichel og Jannik Karvinen skulle være ude af truppen ifølge Bøjgaard.

Mathias From blev kåret til bedste dansker efter en stærk, opportunistisk og glimnrende indsats. Spændende, om Froms gåpåmod holder helt til VM i Rusland.