Rundt om Metal Liga-kampene søndag og mandag

Herning Blue Fox synes stille og roligt at komme op i gear. To gange fem mål var i den grad, hvad midtjyderne trængte til:

– Fem mål i fredags og fire mål i dag – fem med det i tomt net. Det er godt, at vi scorer nogle mål, men det er også blevet understreget, at vi altså ikke har én spiller, der bare scorer hver gang. Vi er afhængige af, at mange skal score, sagde Mario Simioni til Herning Folkeblad efter 5-2-sejren over Rødovre.

Det var Hernings sidste hjemmekamp før det kommende europæiske eventyr i Italien. I Asiago i den kommende weekend møder midtjyderne hjemmeholdet, Yertis Pavlodar fra Kasakhstan og  Mogo Riga fra Letland.

Rødovre Mighty Bulls-spillerne – og træner Jesper Duus – var ikke helt tilfredse med dommerpræstationen i Kvik Hockey Arena.

– Dommerne var ikke med os, men det er ikke første gang i år. Det kan både være hjemme og ude. Vi kan ikke gemme os bag det, men det var ret afgørende udvisninger, vi fik i tredje. Vi får stave i hovedet tre-fire gange, uden at der sker noget, det kunne være blevet til powerplay, sagde Duus til Rødovre Lokal Nyt efter kampen.

SønderjyskE vandt 2-1 i Gentofte og er nu ubesejret i ordinær spilletid i 16 kampe. I de første 60 minutter har SønderjyskE vundet 10 kampe og spillet seks uafgjort. Overtidswise hedder statistikken fire sejre, to nederlag.

– Det var ikke kønt, men en sejr er en sejr. Vi vidste på forhånd, at det blev en svær kamp. Gentofte spillede med stor gejst, de stod solidt i defensiven og var stærke i omstillingerne, mens vi manglede den skarphed, som vi havde i fredags, sagde SønderjyskE-træner Dan Ceman.

Tyler Gotto måtte udgå for hjemmeholdet i første skift med et træler. Han forventes dog klar igen på fredag, når SønderjyskE møder Rungsted i TV2 Sport-kampen.

Det var anden gang i træk, at Gentofte Stars pressede SønderjyskE alvorligt. Stars tabte tidligere i sæsonen 4-7 i SE Arena efter at have ført kort før tid.

Gentofte drillede SønderjyskE på klubbens Facebook-side før kampen med et par gamle avisudklip. Tilbage i 1996/97 var Vojens IK, forgængeren for SønderjyskE, var storfavorit i kvartfinalen og vandt den første kamp 12-3 i Vojens, men siden lykkedes det for Gentofte – anført af Craig Teeple og Alex Kuzminski – at vinde tre kampe. Helt sensationelt og stadig et smertefuldt minde for mange af de ældre fans fra Vojens.

Rungsteds hjemmeside summerer kampen mod Herlev op:

“Nogen super velspillet kamp var det ikke. Der var formentlig mange nerver på hos begge hold og måske var det en årsag til en kamp med utroligt mange tekniske fejl, og de blev fulgt godt op af mange personlige dispositionsfejl og et til tider usammenhængende pasningsspil.”

Conny Strömberg scorede sit første mål i Herlev Eagles-trøjen. Svenskeren havde i forvejen 13 assister – og i øvrigt også minus 20 i plus/minus-statistikken.

Delte danske topscorere hos Herlev Eagles er Mikkel Ankjær Nielsen og Andreas Søgaard Jensen, der begge står noteret for ni point. Klokken 20 på fredag møder Eagles Esbjerg, og nu er det snart påkrævet for Linus Fagemos tropper at score point. Ellers hænger man endnu mere i bremsen i bunden af Metal Ligaen.

Rungsted fejrede naturligvis Morten Greens første scoring i denne udgave af Metal Ligaen. Der er kæmpe forventninger til Morten Green, som han endnu ikke har formået at indfri. Men landsholdsindsatsen i Norge har måske gjort ham godt?

Aalborg Pirates havde 985 tilskuere i Gigantium i aftes. De kunne fejre, at Nicolai Meyer blev kåret som månedens TISSOT spiller for september/oktober i Metal Ligaen.

Med to mål og en assist gjorde han alt for at hjælpe sit hold til sejr – uden at det dog lykkedes i den tætte kamp mod Odense Bulldogs.

– Jeg ville dog gerne bytte nogle af mine point ud med point til holdet. Men jeg må bare fortsætte, som jeg har gjort hidtil og se, om det ikke snart rækker til flere point, sagde han til Nordjyske Stiftstidende efter kampen.

Fynboerne havde igen importspillere, der i den grad tog ansvar. Joakim Nettelbladet er ligaens mest scorende og brillerede igen med mål og assist, mens både John Armstrong og Dale Mitchell leverede et mål og to assister.

Det var fynsk forløsning efter fem kampe på stribe med nederlag. Spillet var ikke overbevisende, men indimellem er det også bare tre point, der skal til – og ikke så meget andet.

Frederikshavn havde igen trukket et fornuftigt tilskuertal til en af de sene mandagskampe. Der var 1501 tilskuere i Scanel Hockey Arena.

Hvor Esbjerg fortsatte den elendige statistik på udebane. Vestjyderne har blot scoret fire point i syv kampe. Det store roadtrip på fire kampe fortsætter fredag aften i Herlev.

White Hawks vandt skudstatikken 36-25 og specielt i anden periode var det en ordentlig omgang tjubang-hockey, som publikum fik serveret.

Esbjergs målmand Jeff Frazee var i den grad livlig i kampen. Ofte langt ude af målet for at cleare – en enkelt gang kostede det et mål – men der var også perioder, hvor han holdt sit hold i kampen med klasseredninger.