Rundt om gårsdagens skæbnekamp i Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates leverede et monstercomeback i gårsdagens vitale slag i Gentofte. Nordjyderne kom i tredje periode stærkt igen og gik fra 1-3 til 3-3, og udligningen faldt altså blot syv sekunder før tid. Herefter stod det næsten skrevet i stjernerne, at Pirates skulle vinde straffeslagene.

Det var Christopher Frederiksen, der leverede udligningen kort før tid, og han tøvede ikke med at kalde målet for det vigtigste i karrieren, da han blev adspurgt af Nordjyske efter de 65 minutter plus straffeslag.

– Det er absolut det vigtigste mål, jeg har scoret i karrieren. Der kommer en retur på en retur, og den får jeg så sendt i nettet, og det var bare skønt at se den gå ind. Det ser selvfølgelig rigtig godt ud nu, men personligt vil jeg altså ikke begynde at juble, før det er 100 procent sikkert, at de ikke kan nå os, sagde han efter kampen til Nordjyske.

Aalborg Pirates har nu fem points forspring til Gentofte og en enkelt kamp tilbage. Mandag mod Herning. Blot et enkelt point i den kamp vil sikre nordjyderne en slutspilsserie med begyndelse næste fredag. Det vil altså sige, at Gentofte er tvunget til at vinde to kampe i ordinær spilletid. Ude mod Herning fredag og hjemme mod Frederikshavn på mandagens sidste spillerunde.

I går havde Stars eller et fantastisk udgangspunkt og en sikker 3-1-føring, inden Aalborg satte den sidste offensiv i spil. Gentofte havde et godt greb om kampen og var i 40 minutter det bedste hold med finsk-russiske Artem Iossafov som den helt store individualist sammen med den lille målmand Teemu Seppänen, der endnu engang demonstrerede sin store klasse.

Aalborg-spillerne forsøgte for meget på egen hånd – personificeret i Nicolai Meyer – men fandt pludselig pasningssikkerheden og fik mere flow i spillet i de sidste 10 minutter af kampen. Måske fordi hjemmeholdets spillere også blev “lidt nervøse for at vinde”.

– Ingen tvivl om, at vi træffer dårlige beslutninger som koster. Der kan vi pege fingre af sig selv. Vi spiller i overtal med to minutter tilbage og 3-2-føring, så skal vi ikke op og tage en udvisning i offensiv zone. Den slags koster, sagde Karsten Arvidsen til TV2 Sport efter kampen.

En eller næsten sikker slutspilsplads – sådan så det i hvert fald ud tidligt på sæsonen – ser nu ud til at smuldre for Gentofte Stars, medmindre Arvidsens tropper får skabt sit eget lille mirakel fredag og mandag.