Roy Johansen stopper som norsk landstræner

I 15 år har Roy Johansen været norsk landstræner og stenansigtet fra Oslo har til tider været hård ved danske landshold. I dag blev det så offentliggjort, at nordmændene skal have ny landstræner. Det bliver den mest vindende norske ishockeytræner i moderne tid, Petter Thoresen, der tiltræder på en treårig kontrakt begyndede til OL-kvalifikationen i september.

Roy Johansens sidste opgave som norsk landstræner bliver dermed VM i Moskva i maj 2016.

– Petter Thoresen har tidligere træner Storhamar og Vålerenga, som han har ledt til norske mesterskaber. De sidste seks sæsoner har han trænet Stavanger Oilers. Under hans ledelse har klubben vundet grundserien to gange og det norske mesterskab fem gange. Tilmed vandt Oilers Continental Cup i 2014.

– Med sin internationale erfaring, flotte kompetencer og dokumenterede resultater på topniveau har han (Petter Thoresen) det, der kræves for at lede det norske landshold, skriver det norske ishockeyforbund.

Petter Thoresen er far til en af Norges bedste ishockeyspillere, Patrick Thoresen, der for øjeblikket spiller i svenske Djurgården, men tidligere har været et stort navn i KHL.