Rosenthal: – Vi har været en stor familie

Foto: Jan Korsgaard

– Frem for alt er jeg lettet!

Nikolaj Rosenthal skøjtede rundt på isen i Vojens i aftes med et stille smil. Der var gået et kvarter efter kampens afslutning, han havde talt med kæresten og knægten derhjemme, og nu havde han næsten svært ved at fatte, hvad der var foregået.  

– Det er nærmest lidt surrealistisk, det her i forhold til, at vi vandt 4-0 i serien. Ingen havde regnet med de cifre. Vi havde i hvert fald ikke. Alting gik vores vej i de tre første, mens vi må erkende, at de nok skulle have vundet i dag. Men vi finder en vej. Det har vi altid gjort i den her sæson. Nu har jeg været med i to afgørende DM-finaler og vundet dem med 1-0. Det er vildt, sagde Rosenthal.

I går var det nøjagtig seks år siden, at Nikolaj Rosenthal vandt DM-guld. Dengang med SønderjyskE i Frederikshavn i den syvende kamp, hvor Tyler Gotto scorede overtidsmålet, der afgjorde guldet. I går var det Robin Bergman, der sneg det afgørende mål ind. 

– Men det var ganske enkelt Lillies skyld, at vi vandt i dag. De spillede godt i dag og kom ind til kampen, som vi havde forventet, de ville komme ind til alle kampe.

– Vi fik problemer med dem, men at vi alligevel kunne vinde, siger noget om vores vinderkultur og om, at vi har været et vinderhold hele vejen igennem. Ærlig talt er det svært at forstå for mig, nu vi har været seks år undervejs med det her projekt, sagde Rosenthal. 

– I den her sæson holdt vi sammen som gruppe. Hele vejen. Stor kredit til Marcus Olsson, der har gjort det fremragende som kaptajn – og stor kredit til hele vores organisation og vores trænere. Der har været store udfordringer, men vi har gjort en samlet indsats hele vejen. Vi har været som en stor familie, lød det fra Rosenthal.