Romano med de 15 mål: Egentlig er jeg mere en pasningsspiller

Odenses Tony Romano er vel det hotteste navn overhovedet i Metal Ligaen lige nu. Men hele 15 mål – ingen assister overhovedet – overrasker alligevel den målfarlige amerikaner, der i weekenden hældte mål ind på samlebånd i dobbeltopgørene mod Herlev.

Odense vandt 7-4 ude og fulgte op med en 5-1-triumf på hjemmebane lørdag aften.

– Jamen, jeg kan næsten ikke tro det. Se bare på mine statistikker fra sidste år. Jeg tror, det var 17 mål og 38 assister i grundspillet i Lørenskog. Jeg har altid været mere en pasningsspiller, men forsøger bare at følge spillet og tage chancerne. Hvis spillet åbner op, så skyder jeg, siger Tony Romano.

Han har allerede nu fundet ind i et forrygende samarbejde med en “nyfødt” Dale Mitchell, der tilsyneladende har fundet en mere disciplineret vej til at spille hockey end i sidste sæson. Rasmus Bjerrum og Sebastian Strandberg har på skift været tredjemand for de to nordamerikanere.

– Dale og jeg finder hinanden godt, og jeg tror, vi har en af de hurtigste kæder overhovedet i den her liga. Han var en af grundene til, at jeg gerne ville skifte til Odense, for det er ikke hver dag, du får en mulighed for at spille med en mand, der har lavet over 70 point.

– Vi spillede mod hinanden tilbage i OHL-tiden (i den canadiske juniorliga), og jeg husker ham fra dengang, siger Tony Romano om samarbejdet med Mitchell, der tegner til at blive et af de mest spændende i sæsonens Metal Liga.

Du spillede i Norge i fjor. Hvordan vurderer du den norske liga sat op mod Metal Ligaen?

– Spillet er hurtigere her end i Norge, men umiddelbart er ligaerne nok lige stærke. Der er dog nogle virkelig dårlige hold i Norge, hvor top og bund her i Danmark er helt tæt. Du vinder ikke en eneste kamp, hvis ikke du møder op og giver dit bedste her, siger Tony Romano.

– Jeg kunne godt være vendt tilbage til Lørenskog, men tingene faldt ikke på plads, og så var jeg glad for at muligheden for Odense kom i stand. Jeg ville gerne træne under Peter (Johansson), som er en god ven og bekendt af min agent, og jeg har hørt godt om klubben og organisationen, siger Metal Ligaens øjeblikkelige topscorer.