Rørende dag i Rødovre, da Eller fremviste Stanley Cup

Rådhuspladsen i Rødovre lige før klokken 14. Det kogte bogstavelig talt. Folket ventede på Lars Eller.

Størstedelen af fansene var fra Rødovre, men der var også trøjer fra Herning, Esbjerg og andre danske klubber i flokken, der efter sigende talte omkring 3000 mennesker. Helt overvældende sådan en skøn sommereftermiddag, hvor de fleste mentalt stadig ønsker sig ud på stranden for at klare sommervarmen.

Ikke i Rødovre 8. august, hvor Lars Eller fik hele byen til at gå ishockeybersærk på en sommerdag. Hyldesten var stor, varm og velment, da Stanley Cup-trofæet for første gang nogensinde blev båret ind til et officielt dansk arrangement. Og den hyldest fortsatte i øvrigt hele dagen for fuld intensitet i sommervarmen.

Borgmester Erik Nielsen, selv gammel Rødovre-målmand, hyldede Lars Eller og dedikerede dagen til mor Margit og alle hockeymødrene derude, og nationalsangen blev sunget på flotteste manér.

Introen til Star Spangled Banner blev spillet med lur, da den amerikanske ambassadør Carla Sands skulle holde sin tale og i det hele taget emmede det af god stemning på scenen, hvor Jimmy Bøjgaard var konferencier.

Lars Eller smilede og var glad over at se så mange kendte ansigter i mængden og bragte derefter Stanley Cuppen ud i en smuk, rød Buick, der brummede langsomt fra Rådhuspladsen og ned mod Rødovre Skøjte Arena.

En anselig menneskemængde fulgte med, mange fik gratuleret og prikket til pokalen og ved hallen blev Eller modtaget med romerlys og endnu en omgang nationalsang. 

Det var dejlig køligt inde i arenaen, hvor den dyre langside blev fyldt op med 1200 begejstrede mennesker, der klappede i takt til “Sumpens” sange. Der var næsten slutspilsstemning på en sommerdag og konstant måtte Lars Eller lade sig hylde som byens hjemvendte søn. 

Seancen i hallen blev afsluttet med fotosessioner af Rødovres ungdomshold, der fik fotos med idolet og pokalen, inden Lars Eller – med konstante klap på skulderen og akkompagneret af autografønsker – fik en stille stund, inden han dukkede op til flere taler og VIP-arrangement i loungen i Rødovre Skøjte Arena.

En god ven, et dedikeret menneske og en ydmyg person, var de karakteristika han fik med på vejen af RSIK-sportschef Thomas Madsen, der i sin tid spillede sammen med Eller. Selv valgte Lars Eller at takke sine forældre for al støtten og ikke mindst hustruen Julie for de mange timer i Washington og omegn.

Derefter var pokalen til rådighed for fotografi foran Rødovre Skøjte Arena, mens Lars Eller selv drønede af sted i en sort bil og et par timer senere spiste rødgrød med fløde direkte i Aftenshowet på DR. Senere ventede en større privatfest med pokalen i centrum.

En herlig historisk hockeydag. Stanley Cuppen kom i sandhed til Rødovre. Nøjagtig som Lars Eller havde lovet det.