Røndbjerg valgt i tredje runde af NHL-draften

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

For 22. gang er en dansker blevet draftet af en NHL-klub. Det skete, da Vegas Golden Knights lørdag valgte 18-årige Jonas Røndbjerg i tredje runde af årets NHL-draft som nummer 65 overall.

Jonas Røndbjerg, som i den seneste sæson har tørnet ud for svenske Växjö Lakers og deres U20-hold i den stærke svenske SuperElit-juniorliga, har sæsonen igennem været rangeret højt på diverse draftranglister.

Den talentfulde højrewing, som har fået sin ishockeyopdragelse i Rungsted IK og nåede 65 kampe for klubbens Metal Liga-hold inden skiftet til Sverige, var spået til at blive valgt i NHL-draften. De fleste ranglister havde ham til at gå i løbet af tredje runde.

Det blev netop i tredje runde, at Jonas Røndbjergs navn kom op på drafttavlen. Vegas Golden Knights valgte den stærke tovejsforward og ser dermed ud til at være klubben, Røndbjerg skal afprøve sin NHL-chance i.

Jonas Røndbjerg fik i den forgangne sæson fem kampe for Växjö i SHL, og i U20-ligaen lavede han 31 point i 42 grundspilskampe og fem point i syv slutspilskampe. Det gjorde ham til en af holdets bedst producerende spillere.

I løbet af sæsonen repræsenterede Røndbjerg også Danmark på både U18- og U20-niveau. Ved U18-VM i Division 1A lavede han hele ni point i fem kampe, mens det ved U20-VM blev til to assists i fem kampe.

Jonas Røndbjerg ventes at tilbringe næste sæson i Växjö, men i løbet af sommeren skal han deltage i træningslejre hos Vegas Golden Knights. Den nye NHL-klub, som træder ind i ligaen i næste sæson, valgte altså en dansker i sin første draft.