Rødovre var skarpere end Odense i rutsjebanen

Odense Bulldogs – Rødovre Mighty Bulls 4-5 (2-2, 2-1, 0-2) Midt i denne julefrokosttid åbnede Odense Isstadion dørene til fredagshockey, hvor vigtige point stod på spil i bundstriden. Et hurtigt returmøde efter deres indbyrdes straffeslagsgyser i tirsdags.

Holdene måtte undvære en formsvag skarpskytte hver. Ned Lukacevic har været ude i en række kampe nu, ligesom Jannik Karvinen hos gæsterne har set sin istid droppe markant og i dag slet ikke figurerede i truppen.

Til gengæld Rødovre-debut til Kim Johansson, der er blevet sin skade kvit efter det nylige skifte fra konkursboet i Hvidovre – i øvrigt i kæde med endnu en fra samme båd, lettiske Edgars Treijs.

Kampen åbnede med en decideret chokstart. Det lignede et indøvet spil, der tog Bulldogs fuldstændig på sengen. Efter den vundne åbnings-faceoff hamrede David Suvanto pucken ned bag modsatte mål. Rødovre kom først på pucken – godt nok med antydningen af en icing – og satte straks spillet. Pucken tilbage til netop Suvanto, der fra blå linje, og helt ude ved hjemmeholdets boks, hamrede pucken i det lange hjørne. Der var blot spillet 20 sekunder.

Gæsterne havde teten fra start, hvor Odense til tider døjede med knap så vellykkede udspil fra egen zone.

Men som det er charmen ved sporten, så vendte slaget lynhurtigt.

To nærmest identiske mål fulgte omkring periodens midtvejsmærke. Opskriften: Omstilling, smart dribling i midtzonen, lynhurtigt skøjteløb og afslutning med skarp udnyttelse af William Rørths lidt for gavmilde åbninger i det lange hjørne.

Yannick Vedel viste vejen først, hans skud sad helt oppe i krogen, og Søren Nielsen gjorde ham kunsten efter i næste skift. 0-1 vendt til 2-1 på et øjeblik og nu klart fynsk overtag.

Bundrutinerede Morten Andreasen førte an på et mere fysisk indstillet Rødovre-hold end typisk set, men det kostede også på udvisningsfronten. Tre fynske powerplays kastede dog ikke mål af sig i åbningsperioden, selvom det særligt i det sidste snurrede omkring William Rørth, der vikarierer for en tilsyneladende langtidsskadet Stefan Ridderwall og den kommende tid rejser med U20-landsholdet til A-VM.

En kæmpe misforståelse bag Odense-målet førte i stedet til udligning i periodens sidste minut. Teemu Seppänen og Mads Schaarup fandt ingenlunde samme frekvens på en harmløs puck bag mål, og så kunne Steffen Klarskov servere et totalt åbent mål til Mads Eller. Tilmed trak Søren Nielsen en hooking-kendelse med ud til første pause.

En anderledes oplevelse ventede i pausen, hvor kunstskøjteløbets elegance mødte fredagshockeykulturen. Den lokale, nykårede danmarksmester, Pernille Sørensen, leverede et – set fra denne urutinerede synsvinkel – et absolut fejlfrit program og høstede store klapsalver efterfølgende. Sjældent har 952 tilskuere set så betagede til midt i en ishockeykamp.

Om det elegante skøjteløb lod sig inspirere videre ud til de to hold, måtte vise sig.

Generelt er Rødore kendetegnet ved deres gode og insisterende skøjteløb, men fokus lå i denne fase lidt mere på små stridigheder hist og pist end at presse tempoet op.

Søren Nielsen kickstartede en hæsblæsende fase, da han pludselig var alene igennem. Duellen Nielsen vs. Rørth havde været et stort tema så sent som holdenes møde i tirsdags. Denne gang Rørth med overhånden.

Rødovre lagde nu et tungt pres. Kim Johansson trampede igennem til fri afslutning og Jonas Sass havde også chancen midt i slottet, hvor Seppänens griber måtte i aktion.

Det øgede tryk gav pote ved en hurtig spilvending. Mads Eller afsted langs venstrekanten, ganske ugeneret afslutning, og så stod den 2-3. Kort efter gled Kim Johansson igen ind til stor mulighed tæt under mål.

Den underholdende affære var aldrig længe om en ny udvikling, for fynboerne slog pludselig tilbage. Yannick Vedel krigede sig igennem et par Rødovre-backer, som forsøgte at gå på kroppen. Det projekt mislykkedes, og Vedel kunne servere pucken på tværs til Jonas Hansen, som sikkert udlignede.

Et nærgående Rødovre-powerplay fulgte, men da Henry Hardarson slap fri fra afsoningen, slog hjemmeholdet kontra. Netop dansk-islændingen fandt med en millimeterpræcis pasning Kristian Kragh på modsatte stolpe, og så kunne hjemmeholdet gå til sidste pause med en føring.

Føringen holdt end ikke tre minutter af tredje periode. Sebastian Bergholt stødte frem under mål, og ude fra hjørnet hev Morten Andreasen en knivskarp centring op af ærmet. Et hurtigt træk i baghånden, og så kunne Bergholt prikke skiven ind til udligning.

Det blev kritisk, da unge Christopher Kamph løb ind i en interference for hjemmeholdet. Rødovre-powerplayet slog til med det samme via et skud fra distancen signeret af Matthias Asperup. Der var ganske vist trafik foran, men dén ville Seppänen formentlig gerne have et nyt forsøg til at redde.

Cheftræner Pelle Svensson måtte peppe ny gejst i sit mandskab, og fra fantribunen lød trommen nu i håbet om en ny vending.

Desperationen lyste ud af hjemmeholdet, som blev ført an af indpiskeren Vedel. Men Rødovre stred nu sikkert imod, hvor kampen bevægede sig ind i de sidste fem minutter, og Odense blev ikke for alvor farlige.

En frygtelig fejlpasning tilbage i banen gav pludselig Søren Nielsen frit løb, men den hurtige vestjyde overplacerede sit skud.

Med præcis 100 sekunder igen tog Pelle Svensson sin timeout. Seppänen ud i den klassiske sidste forcering. Henry Hardarson spillede Jonas Hansen fuldstændig blank på den fjerne stolpe, men alle måtte se måbende til, da han sendte det store tilbud forbi mål.

I de døende sekunder tog presset til, men Rødovre klarede frisag og kunne gå fra rutsjebaneturen med tre vigtige point i bundstriden, hvor de med sejren har distanceret netop Odense med 11 point.