Rødovre vandt endnu et tæt naboopgør

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Rødovre Mighty Bulls-Hvidovre Fighters 3-2 (1-1, 0-1, 1-0) 1-0 Andet kapitel i opgøret mellem Rødovre og Hvidovre denne aften i Rødovre Centrum Arena var en kamp om mere end de tre point der var på spil. For gæsterne, der kæmper for overlevelse i ligaen, er det bydende nødvendigt at præstere på isen for at tiltrække ny kapital. Holdene gik på isen med en sejr i deres respektive seneste kamp, og i Metal Liga-stillingen ligger naboklubberne også side om side.

320×360 artikel

En start på kampen uden de store tilbud bragte efter godt fire minutter et åbningsmål til gæsterne. Pucken blev ført frem og sendt i mål af Magnus Molge. Afsluningen blev eksekveret fra faceoff-cirklen og sad klinisk i modsatte trekant uden Stefan Ridderwall kunne nå at reagere.

Scoringen gav et boost til gæsterne, der i minutterne efter var nærmere en udbygning end Rødovre var en udligning.

En dum udvisning af Hvidovres Rasmus Hansen for at sende pucken over glasset halvvejs, var hjemmeholdets chance. Og scoret blev der også, omend gæsterne protesterede over spillet ikke blev stoppet med en spilller liggende livløs på isen i afslutningsøjeblikket. Scoringen stod fast. Det var Nicklas Carlsen der i en klumpspilssituation fik pucken det sidste stykke forbi Emil Jidskog i gæsternes mål.

Det var den tidligere Rødovrespiller Andrei Chistyakov der lå på isen, hvorfra han efter et minuts tid blev hjulpet ud af et par holdkammerater.

Udligningen så ikke ud til at ryste Hvidovre, der ufortrødent pressede hjemmeholdet overalt på isen.

Hjemmeholdets Andre Pison blev sendt til afkøling for holding med seks minutter tilbage af perioden. Det kom der ikke meget ud af.

Hvidovres Rasmus Heine tabte pucken i egen zone og måtte slashe Rødovres Nikolai Zorko for at forhindre frit løb. Det udløste fire mod fire i et minuts tid inden Rødovre kom i overtal. Det kom der heller ikke noget ud af.

Hvidovre startede anden periode et lille minut i overtal, da Stefan Ridderwall sad uden med en tripping kendelse, som Riku Pitkänen afsonede.

Straks hjemmeholdet blev fuldtalligt bragte Fighters’ Magnus Molge med sin anden scoring igen gæsterne i front. Det var en ripost tæt under mål, der blev udnyttet. 2-1 Hvidovre.

Det var nok ikke lige det Rødovre havde planlagt i pausen, men et eller andet sted var der mere engagement i Hvidovre, der spillede som et hold, mens Rødovre spillede mere individualistisk.

En udvisning til hjemmeholdets Kaper Jensen for tripping brød rytmen i kampen, men bød ikke på reelle scoringsmuligheder.

Med fem minutter til anden pause begyndte Rødovre at spille sammen og det gav chancer. Rasmus Astrup var tæt på med en styring lige forbi, men opturen endte brat med endnu en udvisning til Kasper Jensen for roughing.

Der blev ikke skabt noget i overtalsspillet og tiden gik mest med spil i midtzonen resten af anden perioden.

Tredje periode bød indledningsvis på en udvisning til Hvidovres Ludvig Adamsen for slashing. Udvisningen var for anden gang Rødovres mulighed for at bringe balance i regnskabet, men det var ikke mange chancer, det bragte.

Men som tidligere skulle udvisningen lige afsluttes før der blev scoret, og det var også samme målscorer, der udlignede. Nicklas Carlsen skubbede igen pucken de sidste centimeter over stregen for Rødovre.

Udligningen gav mere liv i kampen både på banen, men så sandelig også på lægterne. Rødovre lignede pludselig et hold, der ville vinde.

Hvidovres EdgarsTreijs blev sendt til afkøling for tripping, og det gav trængselstider for gæsterne, der måtte hænge i med det yderste af neglene for at ride stormen af.

En frustrationsudvisning til hjemmeholdets Matthias Asperup for tripping gav Hvidovre en tiltrængt pause i hjemmeholdets offensiv, og den blev til fulde klogt udnyttet til at spille pucken rundt i samtlige to minutter.

Med 3:47 tilbage på klokken tog Hvidovres Ludvig Adamsen en hooking udvisning, men ikke et eneste forsøg fik hjemmeholdet sat på Emil Jídskog og gæsterne blev igen fuldtallige.

En kæmpe mulighed til Rødovres Steffen Klarskov med et minut tilbage af tredje periode burde have afgjort kampen, men forsøget gik snert forbi, og dermed blev der point til begge hold.

Forlængelse er ikke lige nogen af holdenes spidskompetece, men et af holdene skulle jo vinde. Det blev hjemmeholdet som udnyttede en fejl hos modstanderne der sendte Matthias Asperup alene med Jidskog der satte bonuspointet på Rødovres konto.

Næste kapitel skrives om 11 dage. Så gentages kampen.