Rødovre snød igen mestrene

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 2–3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) OT

Nicklas Carlsen blev matchvinder i overtiden, da Rødovre fredag aften trak det længste strå på Vestkysten for tredje gang ud af tre mulige i indeværende sæson. Københavnerne sikrede sig dermed gode kort på hånden for at hente en top 4-placering. Det var i øvrigt Rødovres fjerde sejr ud af fem mulige mod Esbjerg. Kampen balancerede længe på en knivsæg, men vurderet ud fra spil og chancer gennem kampen som helhed, kunne der som sådan ikke indvendes noget imod, at der var gæsterne der løb med de to points.

To formstærke og stabile mandskaber tørnede fredag aften sammen, da Esbjerg tog imod Rødovre hjemme i Granly Hockey Arena. Der var tale om dette grundspils sidste opgør mellem de to klubber. Rødovre har haft et godt tag på de forsvarende mestre i indeværende sæson, hvor Københavnerne har hentet ni af 12 mulige points hidtil. Begge hold har dog leveret gode præstationer på det seneste, hvor man også både hos Rødovre og Esbjerg har været blandt de hold, som har hentet flest points.

Der var dog på mange måder umiddelbart lagt op til en tæt og spændende duel fredag, da opgøret var en direkte kamp om 3., 4. og 5. pladsen i tabellen. Kunne et af de to hold hente alle tre points ville man således have gode kort på hånden, for at sikre sig grundspillets tredjeplads, dog i tæt kamp med Frederikshavn, der forud for aftenens runde var et enkelt point foran både Esbjerg og Rødovre.

I jagten på de tre points måtte gæsterne undvære Patrick Flügge, Matthias Asperup, Rasmus Astrup og Rasmus Heine, mens Esbjerg kun manglede Michael Fine.

Mathias Seldrup vogtede Esbjergs mål, mens Stefan Ridderwall havde fået tjansen for Rødovre, der fredag aften kunne give debut til den svenske nyerhvervelse Henrik Eriksson.

God underholdning i intens og medrivende første periode

Esbjerg lagde godt fra land og fik tidligt testet Ridderwall i gæsternes mål et par gange. Billedet vendte dog i det andet minut, hvor Esben Nielsen indkasserede en udvisning for en holding i midtzonen.

Tempoet og intensiteten var fortsat i top, om end det var relativt begrænset hvor mange målchancer gæsterne kom frem til. Man noterede sig dog et glimrende forsøg fra unge Phillip Schultz, der optimistisk selv gik på mål og fik afsluttet højt på Seldrup.

Vestjyderne nåede kun lige at blive fuldtallige, før den var gal igen. Felix Scheel fik raget en unødvendig udvisning til sig for en roughing og gæsterne kunne atter rulle overtalsformationerne ud. Anders Schultz tegnede sig her for gæsternes bedste forsøg, men Seldrup halvklarede og backerne ryddede op foran mål; det lykkedes med andre ord for Esbjerg at klare frisag og der stod fortsat 0-0 på tavlen, som man rundede det femte minut.

Kort tid herefter fik Esbjerg lejlighed til at spille en længere sekvens i overtalsspil seks mod fem under en afventende udvisning, inden Rødovre-debutanten Henrik Eriksson måtte gå den tunge gang for en slashing. Esbjerg havde dog svært ved at trænge igennem en kompakt Rødovre-defensiv og kun Nick Crawford fik gjort opmærksom på sig selv med et forsøg fra distancen.

En periode med solidt Rødovre-spil fulgte og gæsterne kom frem til et par gode muligheder ved både Steffen Klarskov og Mads Eller, inden Esbjerg slog kontra og formåede at bringe sig i front med 1-0. Felix Scheel fandt en fremadstormende Colin Vock med en præcis pasning og amerikaneren eksekverede sikkert, da pucken blev first timet op i nærmeste målhjørne til vestjysk føring efter 13 minutters spil.

Værterne var fortsat meget på pucken, mens det virkede farligst, når det var gæsterne der angreb. Rødovre sværmede til tider om Seldrups mål og pucken strøg flere gange lige forbi opstanderne – ikke mindst Eetu Ventos forsøg havde fortjent en bedre skæbne.

Mod periodens slutning lykkedes det dog gæsterne at få udlignet og det var bestemt ikke ufortjent. Rødovre udnyttede et øjebliks uopmærksomhed i den vestjyske defensiv. Jacob Böll fandt Jannik Karvinen der gik direkte på mål og fandt et hul mellem benene på Seldrup og stillingen var dermed 1-1 forud for anden periode.

Jævnbyrdig men chancefattig anden periode

Anden periode skulle vise sig langt hen af vejen at blive en stillingskrig, hvor Rødovre var mest toneangivende når det kom til målchancer og afslutninger.

Morten Andreasen var blandt Rødovres mest iøjnefaldende spillere i perioden, hvor den rutinerede forward fik skabt ravage i de vestjyske forsvarsværker ved flere lejligheder.

Med Esbjerg-kaptajn Carson McMillan siddende i straffeboksen for en hooking-forseelse i det 8. minut kunne Rødovre sætte Esbjerg under yderligere pres i power play, hvor både Steffen Klarskov og Sebastian Bergholt bød sig til for gæsterne, der dog måtte se en veloplagt Seldrup komme i vejen for det meste i Esbjerg-målet.

Kort tid efter igen at have entreret isen kom Carson McMillan frem til et glimrende forsøg for Esbjerg, men den resolutte afslutning gik lige forbi nærmeste stolpe.

I de efterfølgende sekvenser fulgte lidt rodet og usammenhængende spil, hvor man især hos Esbjerg savnede lidt mere struktur. Arbejdsindsatsen og indstillingen kunne dog ingenlunde anfægtes, vestjyderne kastede sig frygtløst ned i gæsternes afslutninger, tacklede igennem og var heller ikke bange for at tage lidt konfrontationer med gæsterne inde foran mål.

Men trods en afslutning på stolpen fra Justin Crandall, så blev der ikke scoret i anden periode og kampen var således helt åben forud for tredje periode.

Nervepirrende og tæt tredje periode; Anders Koch fra helt til skurk

De 2.141 fremmødte i Granly Hockey Arena blev vidne til et offensivt indstillet Esbjerg-hold, som satte sig på begivenhederne fra tredje periodens indledning, hvor Justin Crandall og Alexis Loiseau var tæt på at få broderet sig igennem gæsternes forsvar i det fjerde minut.

Vestjyderne formåede dog at fastholde presset og straks efter næstkommende faceoff blev pucken sendt bagud til Anders Koch, der optimistisk tog chancen fra distancen og fandt et hul over skulderen på Ridderwall. Esbjerg var dermed i front med 2-1 og stemningen i Granly Hockey Arena fik et gevaldigt løft.

Rødovre knoklede på for at arbejde sig ind i kampen igen og gæsterne havde da også flere nærgående forsøg. Men ofte kom Esbjergs backs fint med tilbage; ikke mindst Jannik Christensen fik leverende en glimrende defensiv indsats denne fredag aften, hvor overblik, fysik og ro gik op i en højere enhed for Esbjerg-drengen.

At vejen fra helt til skurk ikke behøver at være så lang i sportens verden kan Anders Koch formentligt godt skrive under på efter aftenens kamp, hvor den unge back altså scorede sit kun tredje mål for Esbjerg fire minutter inde i perioden.

Otte minutter senere var den unge Esbjerg-back igen i fokus, men denne gang med en noget uheldig hovedrolle, da han mistede pucken foran eget mål. Straffen fra Rødovre faldt prompte, da Jonas Sass serverede pucken for Mads Eller, der ikke havde de store problemer med at passere Seldrup til 2-2. Dyre lærepenge for Koch, der dog trods alt kunne glæde sig over, at man endnu ikke har taget hul på slutspillet, hvor en sådan fejl havde været endnu tungere at tage på sin kappe.

Trods et par Rødovre power plays mod periodens slutning blev der ikke scoret yderligere og kampen skulle dermed afgøres i overtid.

Overtiden skulle vise sig både højspændt og nervøs fra begge holds side, dog med mest fart og overskud hos Rødovre, der fik testet overliggeren ved Steffen Klarskov halvandet minut inde i tre mod tre-spillet.

Baseret på spillet var det således ikke ufortjent, at Rødovre med et lille minut tilbage af overtiden sikrede sig sejren efter en omstilling, hvor Steffen Klarskov fandt Nicklas Carlsen, der selv gik på mål og køligt lagde pucken ind under Seldrup til Rødovre-sejr på 2-3.