Rødovre på juleferie med to point efter tæt kamp

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls -Gentofte Stars 3-2 (0-2, 1-0, 1-0) 0-0,1-0 Sidste mulighed til hjemmeholdet for at få point inden jul, gæsterne derimod har en mulighed mere på fredag.

Det var langt fra to mandskaber der stillede i stærkeste opstilling, men det nu engang de vilkår der gælder, når skader og andre gøremål holder spillere ude.

De tilskuere, der troppede op i Rødovre fik en forventet indsats fra to mandskaber, der kender hinanden ud og ind. Bredden kunne blive afgørende på to mandskaber der lige akkurat kunne mønstre tre kæder, og her var hjemmeholdet skarpest til sidst.

Efter en famlende indledning skulle der en udvisning til hjemmeholdets Mads Eller til, for at åbne scoringen. Der gik få sekunder før Gentoftes Luis Blak Olsen i to omgange fik sendt udeholdet i front.

Kort efter fik Hjemmeholdets Jannik Karvinen muligheden for at udligne, men det var lige ved og næst. Presset blev dog bibeholdt og ledte til kampens anden udvisning der tilfaldt gæsterne, uden det førte til noget.

Da udvisningen var slut satte Stars sig igen på kampen og på en omstilling øgede de føringen til to. Det var Ville Järveläinen, der fik Gaspar Kroselj i tyreburet til at se lidt skidt ud i situationen.

Første periode kunne konkluderes til, at det var hjemmeholdet der havde pucken mest uden de blev farlige, og Gentofte der var skarpest.

Anden periode fortsatte, hvor første slap. Spillet manglede i den grad tempo og intensitet, og var på mange måder både forudsigeligt og stereotypt.

Efter tolv minutter trak hjemmeholdet atter en unødvendig udvisning i offensiv zone, og det gav trængselstider for hjemmeholdet, der dog klarede at modstå en af Gentoftes spidskompetencer – powerplay.

Med tretten sekunder tilbage af anden perioden fik hjemmeholdet endelig bonus for deres anstrengelser, da Jannik Karvinen reducerede, mens Gentofte afsonede en helt unødvendig udvisning.

Tredje periode viste lidt mere fysisk spil fra begge sider, hvor der blev givet og taget af en godt hjerte i hjemmeholdets jagt på udligning.

Den kom behjertet med seks et halvt minut tilbage, da Stars så noget møre ud efter et overstået boxplay. Det var kaptajn Morten Andreasen, der scorede og bragte balance i regnskabet. Kampen var igen helt åben.

Tiden efter udligningen gav stort pres på udeholdets defensiv, der virkede stive, træge og trætte i bevægelserne, men de holdt tiden ud.

Overtid skulle derfor til for at placere bonuspointet, men ingen af holdene formåede at omsætte muligheden for scoring og der måtte straffeslag til for at finde vinderen.

Det blev Rødovre der var skarpest i en af deres spidskompetencer – at vinde i forlængelse – da både Matthias Asperup og Andrey Chistyakov scorede på deres forsøg, mens Gentofte brændte sine to, så det ikke blev nødvendigt med flere forsøg.