Rødovre slog tophold kort inde i overtiden

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 3-2 OT (1-1, 0-1, 1-0, 1-0): De to ærkerivaler tørnede sammen tirsdag aften i Rødovre Centrum Arena, og holdene var klar på at fortsætte grundspillet efter landsholdspausen.

Matchen blev en jævnbyrdig og ganske underholdende affære foran 2.001 tilskuere. Sejren kunne være faldet ud til begge mandskaber, men Rødovre løb med de to point i overtid. Gæsterne var foran to gange, men holdt ikke hjem, selv om holdet kunne have udbygget føringen med flere farlige forsøg. Flotte præstationer af de to målmænd, der bevarede spændingen i alle 60 minutter.

Før kampen blev David Suvanto kåret som månedens Rødovre-spiller for januar. Blomster til svenskeren, og så var de to hold ellers klar til matchen.

Rungsted fik kampens første powerplay, og der skulle kun gå 12 sekunder, før pucken lå bag Rødovre-målmand Stefan Ridderwall. Det var Simon Fredriksson, der fra distancen hamrede pucken ind i netmaskerne, og så var stillingen 0-1. Stor jubel blandt de cirka 50 Rungsted-fans bag målet.

Både Rødovre og Rungsted fik chancen i overtal hen mod midten af perioden, men Ridderwall og Thomas Lillie i Rungsteds mål lukkede af for de få chancer, holdene producerede.

Rødovres bedste forsøg hidtil tilfaldt David Suvanto, da han kanonerede pucken ind mod Lillie. Stærk redning fra keeperen, og han hindrede udligning. Gæsterne med mest puck, men hjemmeholdet var med og viste også fine takter.

Med fire minutter faldt udligningen. Rødovre var i overtal, og så kunne Nicklas Carlsen fighte pucken over stregen tæt under mål. Udmærket spil fra hjemmeholdet, og så stod der 1-1. Rødovre sluttede perioden bedst med en kæmpe chance til Kasper Jensen. Stærkt snuppet af Thomas Lillie. Ganske underholdene første 20 minutter.

Nikolaj Krag Christensen sendte pucken på overliggeren kort inde i anden periode, hvorefter Rødovre var millimeter fra at lægge pucken ind efter klumpspil foran Thomas Lillie. Livlig start på perioden.

Efter tre og et halvt minut kunne Rungsted bringe sig foran 1-2. Joachim Holten-Møller sendte pucken over målstregen, mens målet et splitsekund senere røg ud af position. Dommeren var ikke i tvivl; mål til gæsterne – og stor utilfredshed hos hjemmeholdet.

Rungsted fortsatte med et stolpeskud af Mattias Persson, men heldet var igen med Rødovre. Lidt over halvvejs i perioden fik hjemmeholdet chancen i powerplay, men der blev ikke produceret noget nævneværdigt.

Der var langt mellem de store Rungsted-chancer. Det, der kom, tog Stefan Ridderwall sig flot af. Til gengæld virkede gæsterne mere pucksikre og hurtigere på skøjterne.

Tre minutter før tid blev Stefan Ridderwall på en eller anden vis ramt af en Rungsted-spiller, der var på vej tilbage fra bag mål. Dommerne undlod at dømme noget, selv om der tydeligvis havde været kontakt med den svenske målmand. Mærkværdig situation, hvor alles øjne var rettet mod pucken i det ene hjørne – og derfor ikke havde set hændelsen.

Rungsted kom i powerplay med 30 sekunder til pause, da dommerne åbenlyst ved en fejl gav to strafminutter for tripping til Ridderwall. Kæmpe fejl. I øvrigt en generelt set skidt aften for de to hovedommere, Mads Frandsen og Tim Tzirtziganis, der havde lavet flere mærkværdige kendelser.

Rødovre var farligst fra begyndelsen af sidste periode, men Thomas Lillie havde gang i en flot aften i buret. Gæsterne havde deres chancer, der især blev skabt på kontra.

Hen mod midten af perioden fik Rødovre overtal, og der blev vist stærkt spil med farlige chancer til følge. Rungsted holdt flot skansen og holdt hjemmeholdet fra udligning. Tæt, tæt match med spænding hele vejen.

Rødovre kom i fem mod tre med ni minutter igen, og dén mulighed forspildte hjemmeholdet ikke. Der var kun spillet fire sekunder, da Mads Eller styrede pucken ind fra nært hold, og så var der udlignet til 2-2. Effektivt af hjemmeholdet – og helt lidt på måltavlen. Rungsted holdt Rødovre fra flere mål i det efterfølgende fem mod fire-spil.

Begge hold var påpasselige med at tillade store chancer til modstanderen i den resterende del af kampen. Rungsted var nærmest en sejrsgivende scoring, men den ordinære tid løb ud – og så stod den på overtid.

Rødovre skulle bruge 73 sekunder i overtiden, før pucken lå bag Thomas Lillie til resultatet 3-2. Hjemmeholdet dominerede tykt i den korte overtid, og det store arbejde lønnede sig, da David Suvanto uhindret sendte pucken højt op i målet. Flot forarbejde af særligt Mads Eller, der havde spillet en stærk kamp i offensiven.

Månedens Rødovre-spiller – David Suvanto – fortsatte de gode takter i aftenens kamp og var stærkt medvirkende til hjemmeholdets to point mod ærkerivalerne.