Rødovre-kaptajn: – Vi ville have alle tre point

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre vandt tirsdag aften deres første hjemmekamp i Metal Ligaen i denne sæson, efter kaptajn Jannik Karvinen afgjorde tingene mod Herning i straffeslag. I øvrigt efter en underholdende og god ishockeykamp.

Efter de to point til Jesper Duus’ mandskab talte vi med matchvinderen, der hurtigt uddelte roser til især én holdkammerat.

– Det var selvfølgelig dejligt at afgøre kampen på straffe, men også et stort cadeau til Chris (Carozzi) igen. Han tager alle tre straffeslag, lød det fra Jannik Karvinen om sin målmand til FACEOFF.dk.

Hjemmeholdet spillede solid ishockey i de første 30 minutter, men herefter blev der givet lidt for meget væk.

– Vi giver Herning lidt for mange situationer, hvor de kommer to mod en og tre mod to, fordi vi satser for meget. Det er i hvert fald noget, vi skal arbejde med til næste kamp, forklarede Karvinen.

– Hele holdet arbejder hårdt, og det er også det, der gør, at vi kommer foran et par gange. Efter vores scoringer skruer Herning tempoet op, og så kommer vi en halv meter bagefter i de første par skift efter vores mål. Og så straffer de os. Det er enormt vigtigt, at vi får styr på det – især mod de bedre hold.

Skudstatistikken endte på hele 36-34 til Rødovre, og det er ikke så overraskende, når man ser på de to mandskabers tilgang til spillet.

– Der er mange afslutninger i begge ender, og det skyldes hårdt pres fra begge mandskaber i offensiven, som jo også er styrken for begge hold. Vi skal forsøge at minimere modstanderens chancer, men i dag har Chris igen en rigtig, rigtig god kamp og redder os flere gange, sagde Jannik Karvinen

I ekstratiden, hvor der som noget nyt spilles tre mod tre, opstod et hav af gode chancer til begge hold. Her handler det om at være ekstra på mærkerne for at holde modstanderen fra scoring.

– Der er pludselig fire mand mindre på isen, og det giver jo en helt masse plads. Det bliver et skakspil, og en enkelt fejl bliver straffet prompte. Der bliver løbet meget, og man kan hurtigt blive fanget i en dum situation. Man skal være uhyggelig med at skifte på de rigtige tidspunkter, for en enkelt fejl så kan der være to mod en, fortalte Rødovres kaptajn.

Fem point i de to første sæsonkampe mod gode hold. Det må være noget nær optimalt for jer?

– Jo, selvfølgelig, men vi ville godt have haft tre point i dag; vi havde jo to gange føring. Men vi er glade for ekstrapointet, efter kampen gik i overtid, sluttede Jannik Karvinen.