Rødovre fremtvinger kamp syv

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Rødovre Mighty Bulls 1-2 (0-0, 0-1, 1-1) Maksimalt pres på Rødovre inden kamp seks, Rungsted med muligheden for at tage sig i semifinalen på hjemmebane. Rødovre var dog banens bedste hold i næsten hele kampen og tog fortjent sejren og dermed også en sidste og afgørende kamp på egen is på fredag.

Det var et yderst tændt udehold der indledte kamp 6 i Bitcoin Arena, hvor Rungsted på trods af hjemmebanen, lignede et hold med gedigne busben. De mægtige tyre dominerede fra start til slut i første periode, hvor de klassiske Rødovre dyder var bragt i fokus hos Magnus Bogrens tropper, der virkelig havde fart på jernene.

Rødovre havde inden for kampens første fem minutter været alene igennem med Kevin Lindskoug i Rungsted-målet. Svenskeren var dog sikker i sin indgriben, som det i øvrigt har været tilfældet i de fem foregående kampe i serien.

Fra Rødovre var det især kaptajn Morten Andreasen og backen Sebastian Bergholt, der var toneangivende.

Rødovre fik i løbet af første periode muligheden i fem mod fire, hvilket var logisk nok og nærmest overraskende at det kun blev til en enkelt powerplaysituation taget det fysiske overtag taget i betragtning, hvor Rungsted var nød til at bruge deres stave for at holde styr på gæsternes bevægelige spillere.

Rungsted kæmpede sig dog ud af situationen og gav ikke nogen helt åbne chancer op. At første periode sluttede 0-0 kunne hjemmeholdet være mest tilfredse med på trods af de sluttede med en halvstor chancer til Emil Oliver Christensen, der fangede pucken fra Kasper Jensen, der var på vej frem af banen, Steffen Ridderwall bød dog sikkert ind med en god redning.

Med den skuffende indsats i første periode af hjemmeholdet var det forventet, at Rungsted ville bringe en langt bedre arbejdsindsats i anden periode.

Det var dog Rødovre, der fortsat kværnede på og bragte mest frem af banen.

Rungsted kom dog længere frem på banen, som minutterne tikkede af klokken, og knap halvvejs i kampen fik Jake Hansen kæmpede sig til en udvisning til udeholdet. Endelig en god mulighed for hjemmeholdet til for alvor at stemple ind i kampen.

Der skete dog det stik modsatte. Rungsteds Mattias Persson fik fumlet med pucken på blå linje og det Rødovre draget maksimalt kapital af, da de fik Jonas Sass og Morten Andreasen afsted i en to mod en som sidstnævnte eksekverede med kampens første mål til følge. 1-0 til Rødovre.

Rungsted fik re-organiseret sig efter målet,  og kampen var mere lige for en kort periode.

Rødovre pådrog sig en ny udvisning med godt tre minutter igen af anden periode, Rungsted fik aldrig rigtig sat deres powerplay op og i stedet var det Rødovre, der slog igen, hvor Steffen Klarskov var meget tæt på i undertal og i sidste ende trak han en udvisning til Rungsteds kaptajn Morten Green, der sendte kampen i fire mod fire for en stund.

Da Rødovre fik deres femte mand med i spillet igen, var det i stedet Nikolaj Rosenthal der fik en kæmpe mulighed midt for Ridderwall, men afslutningen var ikke skarp nok til at passere den velspillende svensker.

Perioden ebbede ud og Rødovre kunne tage 1-0 med til tredje periode.

Med føring med i bagagen kunne gæsterne gå ind til tredje periode med visheden om en solid omgang udebanehockey kunne tage dem videre til kamp syv serien, og dermed lade Rungsted komme frem og give huller bagude.

Rungsted kom frem fra sidste periodes start og fik bedre fat i kampen og i Rødovre de første minutter og lignede et hold, som havde i sinde at spille sig tilbage i kampen, marginalerne manglede dog.

Godt fem minutter inde i sidste periode måtte både Mads Eller og Jake Hansen ud og sidde til afkøling og dermed fire mod fire.

Rødovres Morten Andreasen fik serveret pucken i slottet, men fik slet ikke træf på pucken og den røg ud af spil.

Kort efter begge hold var fuldtallig, kom der så for alvor gang i kampen, først fik Rungsted udlignet ved Emil Oliver Christensen der kunne lægge pucken i et helt tomt Rødovre mål efter Ridderwall havde halvklaret Morten Jensens forsøg. 1-1.

Kort efter svarede Rødovre så igen, da Jonas Sass brød igennem mellem to Rungstedbacker og med kølighed fik lagt pucken under Kevin Lindskoug til 2-1 for Rødovre.

De to mål fik for alvor sat gang i kampen og i sær hjemmeholdet begyndte at vise den energi som størstedelen af Bitcoin Arena havde siddet og ventet på i det meste af kampen.

Rungsted havde fine tilbud til både Jake Hansen i slottet og William Boysen på en halv friløber, men ingen af dem kunne eksekvere en udligning for hjemmeholdet.

Helt tæt på kom hjemmeholdet med godt tre minutter igen, da først Jake Hansen blev reddet af Ridderwall på en flot sideforflytning.

Returen røg direkte ud til Morten Green, der brændte på helt tomt mål, da den tidligere landsholdskaptajn sendte pucken forbi målet.

I stedet for udligning blev det i stedet til undertal for Rungsted, der blev fanget med seks mand på isen. Det gav Rødovre muligheden for at kontrollere kampen hjem og dermed fremtvinge en syvende og afgørende kvartfinale kamp i Rødovre på fredag.