Rødovre-dominans i klar sejr over lokalrivaler

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Hvidovre Ishockey Fighters 4-1 (0-1, 2-0, 2-0): Lokalderby tirsdag aften i Rødovre Skøjte Arena med endnu et ’Slaget om Roskildevej’, som sæsonens første opgør mellem de to mandskaber så fint blev døbt.

Rødovre viste størst styrke med fire scoringer – og chancer til endnu flere. Hvidovre var spillet ned i perioder i de sidste 40 minutter, men Hvidovre-keeper Niklas Lundström stod rent faktisk en udmærket kamp – på trods af fire imod-mål. Et skuffende tilskuertal på 751 til et ellers traditionsrigt lokalopgør, hvor Mads Eller igen strålede.

Kampen var kun halvandet minut gammel, før tilskuerne fik første scoring. Anders Schultz i straffeboksen allerede efter et minut, og blot 13 sekunder senere ekspederede Victor Björkung pucken ind fra distancen. Rødovre-keeper Emil Jidskogs udsyn delvis spærret, og han nåede ikke at reagere.

Rødovre med gode forsøg til Kasper Jensen og Morten Andreasen, men Niklas Lundström i Hvidovre-målet havde fået en fin begyndelse på opgøret. I den anden ende var Victor Björkung tæt på at fordoble målscoren, mens hans trækskud endte på stolpen med et ordentligt klang.

Hvidovre i nyt powerplay, men denne gang blev det en rodet forestilling – godt besværet med stærk fight af Rødovre i undertal. Den største chance tilfaldt faktisk hjemmeholdet ved Morten Andreasen.

Kampen gik i retning af en god gang hawaiihockey med masser af spilvendinger og løse chancer i begge ender, der ikke for alvor satte de to keepere på prøve.

Rødovre i et fint fremstød, der endte med et skud på ydersiden af stolpen fra Thomas Olsen. Et tempofyldt Rødovre-angreb, der med lidt mere held havde givet scoring.

Morten Andreasen med endnu et godt forsøg, inden Jannik Karvinen havde sidste Rødovre-chance i en periode, hvor hjemmeholdet satte sig tungt på spillet i de sidste minutter.

Hvidovre begyndte anden periode med to minutter i overtal, efter Mads Eller til stor frustration fik to strafminutter tre sekunder før pause. Men gæsterne fik ikke etableret sig, og Eller tilbage på is.

Til gengæld spillede Hvidovre sig frem til to gode chancer ved Tobias Dyk og Sonny Hertzberg, men Emil Jidskog skred ind med fine reaktioner. I Hvidovres mål havde Niklas Lundström indtil videre spillet en glimrende kamp med flere gode redninger. En spændende svensker-duel i de to mål i aften.

Rødovre dominerede i anden periode, og efter syv minutter fik hjemmeholdet det første powerplay. Og chancen i overtal skulle blive endnu større, da Adam Carnestad 50 sekunder efter fik fem strafminutter plus game misconduct, efter han med staven ramte Mads Eller i hovedet.

Og Rødovre skulle kun bruge 23 sekunder i powerplay, før pucken lå bag Niklas Lundström. Jannik Karvinen udnyttede chancen fra venstre i slottet efter oplæg fra Connor Hardowa. Rødovre fortsatte i et tungt pres på Hvidovres mål, men flest forbiere fra hjemmeholdets stave. Hvidovre fik blot pucken ud af forsvarszonen to gange på fire og et halvt minut.

En fejl fra Kevin Montgomery på egen blå linje var ved at sende en Hvidovre-spiller afsted, men pucken gled ham fra staven.

Rødovre bragte sig på 2-1 med lidt over tre minutter til pause. Mads Eller havde frit lejde fra højdesiden ind mod Niklas Lundström, og med en fræk afslutning fandt han vej via benskinnen på den svenske keeper, der mere eller mindre havde indfundet sig med, at Eller ville gå bag mål.

Sebastian Bergholt lukkede perioden med et dristigt skud ude fra, men spillerne gik til pausete efter totalt Rødovre-dominans i de midterste 20 minutter.

Hvidovre fik mere fat i spillet fra tredje periodes begyndelse, men Emil Jidskog i målet havde endnu ikke haft brug for en feberredning. Dertil var der var lidt kvalitet i gæsternes afslutninger.

Hvidovre fik alletiders mulighed i fem mod tre i godt 45 sekunder. Gæsterne lagt et fint tryk på Rødovre-målet, men holdet kom ikke tættere end Sebastian Svendsens overlæggerskud. Ellers fin koncentration og momentum i overtalsminutterne.

Spillet vendte, og i modsatte ende blev det Rødovres tur til overtal. Og for anden gang i kampen udnyttede hjemmeholdet en sådan chance til at score til 3-1. Matthias Asperup fandt med stort overblik Mads Eller tæt under mål, og han prikkede pucken ind bag Niklas Lundström.

Blot 45 sekunder senere – og ni minutter før tid – scorede Jonas Sass til 4-1 på et brag af et slagskud fra midt i slottet. Pucken strøg op i hjørnet uden chance for Lundström. Det var op ad bakke for Hvidovre, der tempomæssigt også begyndte at hænge efter hjemmeholdet.

Rødovre i fuld kontrol efter de to hurtige scoringer, der rent mentalt tog hårdt på gæsterne. Resten af matchen forløb uden de store finurligheder og dramatik.

Andrey Chistyakov kunne have øget føringen, men Niklas Lundström med stor redning. En fin kamp af svenskeren, der – på trods af fire mål imod – havde stoppet flere store forsøg fra Rødovres stave.

Rødovre, i øvrigt uden en skadet Steffen Klarskov Nielsen, vandt en fortjent sejr efter stor dominans i især sidste halvdel af kampen. To mål af Mads Eller, der igen spillede en stor kamp for Mighty Bulls. Også roser til især Kasper Jensen, der slider og slæber i Rødovre-forsvaret i især undertalsspillet. Emil Jidskog igen med overbevisende indsats.

Hvidovre skal have kredit for farlige kontraangreb, og så var heldet bestemt heller ikke med holdet i aften. Flere pucke på målrammen gjorde det svært.