Rødovre-back skød tyrene videre i pokalen

Det var knald eller fald i aften i Gentofte Skøjtehal. Hjemmeholdet og Rødovre Mighty Bulls mødtes i 1. runde af Metal Cuppen til det, der samtidig var sæsonens første betydende kamp. Det blev som ventet en tæt, tæt kamp med stor nerve og intensitet. Rødovre blev sejrsherrer med 3-1 og er videre til pokalkvartfinalen.

Kampen var knap begyndt, før pucken lå i målet. Og det var i gæsternes mål – bag Rødovres canadisk/italienske målmand, Chris Carozzi. Finske Jesse Jyrkkio sendte flot pucken ind til Andre Stærmose Pison foran kassen, og han satte pucken op i nettaget uden chance for Carozzi. Fantomstart af Stars.

Begge hold var mødt op med højt tempo og intensitet i spil og nærkampe. Der blev gået til stålet, og det medførte et par ganske fine muligheder. Rødovres Andreas Grundtvig fik en kæmpe chance for udligning tæt under mål, men han tøvede for længe, og Gentofte-keeper Teemu Seppänen holdt skansen.

Gæsterne havde stærk støtte i skikkelse af små 100 supportere, der fra kampens begyndelse sang igennem bag målet.

Rødovre fik kampens første mulighed i powerplay, og de gæstende tyre skulle ikke bruge mange sekunder på udligningen. Helt præcist 21 sekunder. Cheftræner Jesper Duus’ tropper fik sat spillet hurtigt op, og så kunne Sebastian Bergholt ellers fra distancen klappe pucken i kassen til 1-1 med syv minutter til pausen.

Resten af perioden bød ikke på de helt åbne chancer, og så delte holdene i porten efter de første 20 minutter. Allerede fra kampens begyndelse fornemmede man i øvrigt, at der ikke var tale om en træningskamp; sæsonens alvor er skudt til start.

Gentofte lagde perioden ud med tre hurtige icings, men gæsterne formåede dog ikke at formøble situationerne til chancer. I stedet fik Gentofte en stor chance, da Marko Virtala pludselig stod helt fri foran Chris Carozzi. Men flot redning fra keeperen.

Godt seks minutter inde i anden periode kom Rødovre i fem mod tre efter to Gentofte-udvisninger inden for 20 sekunder. Matthias Asperup fik fyret pucken af sted et par gange – den ene på stolpen – men hjemmeholdet holdt stand. Også på kaptajn Jannik Karvinens slagskud. Stærkt målmandsspil af den finske keeper.

Spillet gik i et pænt tempo fra ende til anden i disse minutter. Gentoftes Luis Blak Olsen fik sendt en farlig baghånd af sted, men Chris Carozzi havde luret afslutningen.

Rødovre fik lagt et pænt pres på Gentoftes mål i et par minutter. Ikke mindst takket være Matthias Asperup, der i flere omgange viste imponerende teknik og tempo. Han var også ophavsmanden til Rødovres 1-2-scoring, da han fra venstre skar ind og afsluttede fra tæt hold. Returen røg ud til Jonas Sass, som konsekvent sendte pucken ind i tomt mål.

Perioden sluttede rodet og med en udvisning til hvert hold. Gentofte skulle ud og jagte udligningen fra tredje periode, hvis ikke tyrene skulle løbe jublende hjem.

Nicklas Carlsen kom direkte fra straffeboksen og ud på isen efter to minutter, og han løb pucken op og fik en ganske pæn chance ud af det. Andrey Chistyakov fulgte op på returen, men Teemu Seppänen agerede mur i målet.

Gentofte satte sig på spillet i tredje periode, mens Rødovre levede på giftige kontrastød. Hjemmeholdet var dog også flinke til at spille med risiko omkring blå linje, hvilket resulterede i et par fejlpas.

Fighten var altoverskyggende i tredje periode, mens poleret spil var en mangelvare. Gæsterne fik et momentalt fremryk i forbindelse med et overtal, hvor Morten Andreasens chance på en retur var det farligste.

Med lidt over syv minutter igen fik hjemmeholdet sendt en kold klud i ansigtet. Sebastian Bergholt kunne med sin anden scoring fra distancen bringe Rødovre foran 3-1. Backen pucken af sted med et trækskud og fløj i kassen i en halv meters højde.

Begge hold fik en udvisning med lidt under 10 minutter tilbage. Hjemmeholdet havde kastet sig ud i en febrilsk jagt på mål, og det udmøntede sig også i nogle hårde nærkampe.

Gentofte fik ikke hevet målmanden ud, og Olaf Eller og Karsten Arvidsens tropper fik ikke reduceret. Det hele endte 3-1 til Rødovre, der hermed er videre til Metal Cuppens kvartfinale. Her venter SønderjyskE over to kampe i næste weekend.

Man of the match: Matthias Asperup spillede en flot kamp med talrige farlige aktioner, men hæderen går til Sebastian Bergholt. Backen blev med to flotte scoringer aldeles kampafgørende i lokalderbyet mellem de to københavnske forstadsklubber.

Kampen i tal:
Gentofte Stars–Rødovre Mighty Bulls 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
00:43 1-0 Andre Stærmose Pison (Jyrkkio, Virtala)
12:58 1-1 Sebastian Bergholt (Sass, Asperup) pp1
34:10 1-2 Jonas Sass (Asperup)
52:34 1-3 Sebastian Bergholt (K. Jensen, Astrup)

Udvisninger:
GS: 7×2 min.
RMB: 2×2 min.

Skud: 14-28 (7-5, 3-11, 4-12)

Tilskuere: Ca. 700