Rødovres kollektiv hev to point i land

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 5-4 (4-3,0-0,0-1) 0-0, 1-0

(Skrevet af Søren Schwartz) Dagens opgør i Rødovre blev en målrig affære. Frederikshavn var ikke helt kommet ud af bussen, da Rødovre inden for de første 10 minutter havde bragt sig foran 3-0.

Første scoring tilfaldt Mikkel Højbjerg, der fik en pasning fra bror Martin Højbjerg. Mikkel Højbjerg satte pucken sikkert imellem benene på George Sørensen.

Der skulle bare gå et halvt minut mere, så sendte Patrick Rasmussen et skud i skinnerne på Sørensen, som forærede en retur på bladet af Emil Oliver Christensen, som uden synderligt besvær satte pucken i nettet.

I den anden ende hjalp Astrup ellers med en pasning ind foran eget mål, men gæsterne fik ikke udnyttet muligheden.

Rødovre vendte som tidligere forsvar til angreb, Carlsen tog pucken frem og afleverede resolut til Sass, som ventede og ventede indtil pucken sikkert blev sendt i mål til 3-0.

George Sørensen havde fået nok af ydmygelsen og ind kom Christian Larsen. Det gav øjeblikkelig pote og Frederikshavns effektive powerplay-konstellation fik bevist deres skarphed i overtal. Vock scorede fra en ultraspids vinkel, via stolpen fik snydt en bravt kæmpende Ridderwall.

Få minutter senere måtte Rødovres Mads Carlsen også en tur på den kolde bænk, hvor Chistyakov lige havde siddet, men denne gang var Frederikshavn ganske ineffektive.

Det udnyttede Nicklas Carlsen, da han tog pucken fra Edman på blå linie, lagde en pasning til Bergholdt, som på fornem maner sendte pucken ind til 4-1.

Men som tidligere havde Frederikshavn ikke lagt sig ned og i de sidste fem minutter af perioden lavede gæsterne to mål. Først ved Bergman på forarbejde af Edman og med få sekunder tilbage sendte Edman endnu en puck mod nettet, denne gang prikkede Olsson skiven det sidste stykke over målstregen.

Lige så ganske underholdende det er at se syv mål i en periode, bevidner det også om gevaldige huller og markeringer der blev sluppet alt for let.

Dog skulle den 2. periode vise sig at være komplet anderledes. Spillet var til grænsen, men med to hold der nu lukkede af i egen ende. Selv med nogle overtalssituationer forblev stillingen stadig 4-3 til hjemmeholdet.

Knap nåede den 3. periode at blive fløjtet i gang, før Robin Bergman fandt en helt umarkeret Marcus Olsson stående foran sin svenske landsmand, Olsson var sikker og kampen igen helt åben. 

Værre for hjemmeholdet blev det, da Ridderwall måtte lade sig udskifte med en skade efter fem minutter af tredje periode. Frederik Jakobsen kom på banen iskold, men blev ikke testet mange gange, da alt spillet var rykket ned i Frederikshavns zone.

De 2200 publikummer gjorde deres for at råbe tyrene til angreb, som gav stolpeskud og masser af motion til Christian Larsen.

I overtiden kom Frederikshavn frem på banen og især kæden med Bergman viste angrebsevner i flere omgange med tæt spil rundt om Rødovres mål. Der blev dog ikke scoret og derfor gik kampen i straffeslag.

Rødovre vandt duellen. Gæsternes Tim Kunes sendte en puck forbi mål, Rødovres Karvinen scorede ved at sætte pucken højt i nettet over griberen på Christian Larsen.

Klarskov fik lov at skyde andet skud for Frederikshavn, men satte skuddet lige på Jackbsen. Chistyakov sluttede ballet med en skudfinte og pucken slap ligeså stille imellem benene på Christian Larsen.

Igen vandt Rødovre en topkamp, hvor det igen var det samlede kollektiv, der løftede opgaven.

En ganske habil indsats af Frederik Jakobsen, men skal der peges på en enkelt spiller, var Frederikshavns Robin Bergman manden, der gik forrest og med sit ene mål og to assister fik vendt skuden for Frederikshavn.