Rødovre ydmyger Herlev i ond affære

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 1-10 (0-3, 0-5, 1-2). Der var vaskeægte jule-lokalderby tirsdag aften i Ørneborgen aka. DFDS Seaways Arena i Herlev, hvor hjemmeholdets Eagles tog imod Rødovre Mighty Bulls. I fredags mødtes de to hold også, og her var det Rødovres tyre, der vandt 2-1 efter overtid. Hævntørsten måtte derfor være stor hos hjemmeholdet.

En lidt spøjs situation opstod efter blot halvandet minut, da Rødovre-målmand Stefan Ridderwall viste utilfredshed med enten isen eller sine egne skøjter. Han måtte derfor lade sig udskifte med reservemålmand Frederik Jakobsen.

Kampens første store chance tilfaldt Mikkel Højbjerg, der skar flot ind fra venstrekanten, men målmand Aaro Peltonen tog sig sikkert af afslutningen. Men der skulle kun gå yderligere 15-20 sekunder, før selvsamme Højbjerg opfangede en retur. Og han kunne sende pucken ind til 1-0 til Rødovre efter blot godt fire minutter. Og så fløj det ellers ind med tøjbamser på isen – kastet af Rødovres fans.

Knap halvvejs i perioden blev Herlev ramt af to udvisninger i træk, og det gav muligheden for Rødovre i fem mod tre i 42 sekunder. Tyrene spillede dog på ingen måde overbevisende i overtalsspillet.

Herlev kom i powerplay for første gang efter 12 minutter af perioden, og her var Mikkel Ankjær Nielsen manden bag ørnenes største chance. Få sekunder efter udvisningens ophør øgede Rødovre til 2-0 ved Mikael Christensen, og det hele begyndte med Mathias Asperups fantastisk flotte ryk op af højrekanten, hvor han gled af på en Herlev-spiller.

Med tre minutter til pausen blev Rødovres Mike Rådde tacklet hårdt til hovedet, og han faldt til isen, hvor han vred sig i store smerter. Victor Backman var manden bag den grimme forseelse, som kostede matchstraf. I det efterfølgende powerplay gjorde Rødovre det til 3-0 ved Mathias Asperup. Hans afslutning sad usvigeligt sikkert i modsatte side af målet, og så – som ved de øvrige scoringer – røg der tøjdyr ind på isen. Rødovres mange medrejste fans havde naturligvis en fest.

Rødovre fortsatte i powerplay fra anden periodes start, og tyrene skulle kun bruge halvandet minut på at øge til 4-0 ved Mikael Christensen. Han sendte et fladt skud af sted fra venstre i slottet, og det lignede et lille drop af keeper Aaro Peltonen.

Efter fem minutter fik Morten Mathiesen to plus to minutter, og da Philip Bruggisser kun fik to minutter, var det gæsterne, der kom i overtal. Herlev holdt dog tæt, og kort efter kom se selv i powerplay efter en klokkeklar udvisning til Mads Carlsen. Stemningen var i øvrigt decideret ond på dette tidspunkt i kampen.

Lidt over halvvejs blev det endnu sværere for hjemmeholdet, da Mikkel Højbjerg med sit andet mål gjorde det til 5-0 for Rødovre. Med et frækt håndledsskud sendte han pucken op i nærmeste hjørne.

Sonny Hertzberg fik Herlevs hidtil største chance, da han kom alene igennem, men Rødovre-målmand Frederik Jakobsen diskede op med en glimrende redning. I stedet – som mange gange tidligere i kampen – gjorde Rødovre bare det, der skal til, mens Herlev stod som statister. Derfor kunne Patrick Rasmussen også øge til suveræne 6-0 med godt syv minutter til pausen. I samme moment fik Herlevs Mikkel Ankjær Nielsen to plus ti minutter for dårlig opførsel.

Ydmygelsen af Herlev ville ingen ende tage. Tyrene var virkelig effektive denne aften. Det herskede der ingen som helst tvivl om. Mikael Christensen fuldførte sit hattrick med fire minutter til pause, da han fra højre side udplacerede Herlevs finske målvogter.

8-0. Nicklas Carlsen fløj op gennem midtzonen, og han kunne servere pucken for Nikolaj Zorko, der via overlæggeren sendte den ottende pind ind. Man undrede sig i den grad over, hvorfor Herlev konsekvent holdt Peltonen i kassen.

I tredje periode… fortsatte målorgiet. Rødovre skulle kun bruge halvandet minut til at øge til 9-0 ved Mikael Christensen – hans fjerde mål i aften. Keeper Marc Schläger, der var blevet skiftet ind fra starten af tredje periode, var chanceløs, og det måtte så absolut ikke være sjovt at være Herlev-spiller i disse minutter.

I en batalje med Marco Illemann efter fem minutter måtte Jonas Sander skøjte ud i omklædningen efter at være blevet skåret i låret med en skøjte. Det så heldigvis ikke ud til at være alvorligt.

Herlev havde faktisk ikke lagt sig ned, og hjemmeholdet forsøgte sig ved flere fremryk i de sidste 20 minutter – blandt andet hjulpet af overtalsspil. Og i det samme kom ørnene endelig på tavlen. Daniel Lundvald Nielsen fik prikket hus på en ellers fremragende Frederik Jakobsen i målet, og så var stillingen 9-1 til Rødovre.

Der resterede lidt over seks minutter. I sekunderne efter målet røg Patrick Bruggisser og Daniel Saxrud Danielsen i slåskamp, og den trak førstnævnte sig sejrrigt ud af. Begge røg i bad for optrinnet – Saxrud med en to-minutters mere oveni hatten.

Rødovre ville også have en tocifret målscore. Anders Schultz udspillede Marc Schläger med 40 sekunder igen, og så viste måltavlen 10-1 til gæsterne. Og det blev også resultatet efter en fuldstændig vanvittig affære med hundredvis af bamser på isen, 11 scoringer, kæmpe had mellem fangrupperne samt en slåskamp at slutte af på.

Kampen i aften var dermed en anderledes oplevelse i forhold til de ellers så normalt intense og tætte lokalderbyer. Rødovre satte en tyk streg under, at det er et hold fuld af kvalitet, selv om målene også kom på en billig baggrund i aften.

Kampens bedste spillere må utvivlsomt være målvogter Frederik Jakobsen og den firedobbelte målscorer Mikael Christensen.