Rødovre vandt slaget om Sjælland

Rungsted Ishockey-Rødovre Mighty Bulls 2-3 efs. (0-1,2-1,0-0,0-0) 1641 mennesker havde fundet vej til Saxo Bank Arena og slaget om Sjælland i mellem arvefjenderne Rungsted og Rødovre.

Inden kampen blev Rungsteds træner og mangeårige klubmand Per Holten-Møller fortjent hyldet og budt velkommen i Dansk Ishockey Unions Hall of Fame, som det femte medlem.

Der var taler fra Rungsteds direktør Thomas Friberg og den nu pensionerede ishockeyjournalist Peter Fredberg. Der var ingen tvivl om at den rutinerede træner var en rørt og stolt mand i situationen.

Det var første møde i sæsonen i mellem de to største sjællandske klubber og selvom de to holds formbarometer peger i hver sin vej, så var det forventet at det ville blive en tæt kamp, med masser intensitet og fight.

Rødovre lagde klart bedste for land og kom ud i et meget højt tempo på skøjterne og det blev belønnet allerede efter halvanden minut da Rungsteds Erik Hjalmarsson lavede et dumt pucktab i egen zone.

Det opfangede Mikkel Højbjerg, som fik prikket pucken videre til Mikael Christensen, der fikst fik vippet den sorte gummiskive på tværs til Martin Højbjerg, der kom i høj fart og sendte den uimodståeligt op i det modsatte hjørne uden chance for Michael Clemente i Rungsted-målet.

Drømmestart for tyrene og noget af et mareridt for hjemmeholdet, som i den grad kæmper med at finde melodien.

Rødovre dominerede langt det meste af første periode og det var først i slutningen af de første tyve spilleminutter, at Rungsted kom bedre med i kampen, og for alvor fik etableret sig i udeholdets zone.

Bedste tilbud til Rungsted i første periode stod der Jonas Røndbjerg på da han firsttimede et skud fra en meters afstand lige i maven på Steffan Ridderwall i Rødovre målet, men det blev ved de 1-0 til gæsterne ved første pause.

Rungsted kom meget bedre ud til anden periode og virkede sultne efter at få revancheret den noget sløje start på kampen. Allerede i det andet skift, kom udligningen og den faldt efter en flot udført kontra.

Ossi Saarinen vandt pucken i egen zone og fandt Erik Hjalmarsson på modsatte flanke. Svenskeren tog et kort træk, og fandt en fremadstormende Drew Schiestel i midtzonen.

Den store canadier tog pucken ind i zonen og tiltrak sig opmærksomhed fra tre Rødovre.spillere, og lige inden han blev helt lukket ned, sendte han pucken ud til højre, hvor Erik Hjalmarsson var helt fri og han kunne køligt køre ind og sætte et håndledsskud lige under armen på en ellers velspillende Ridderwall.

Fem minutter senere, var den gal igen i gæsternes ende, da Tobias Kisum brød en pasning i midtzonen og sendte Nikolaj Rosenthal afsted i en en mod en-situation, i mod Mike Rådde, som Rosenthal flot satte af med et godt træk ind i banen. I samme bevægelse får han fyret kanonen af uden chance for Ridderwall.

2-1 til Rungsted og nu bølgede det for alvor på lægterne og man fornemmede at Rungsted, havde fået det skud selvtillid, de har manglet i de sidste 5-6 kampe. Kæden med Morten Green, Ossi Saarinen og Erik Hjalmarsson, fik i flere omgange bidt sig fast i gæsternes zone og især landsholdskaptajn Green havde flere gode muligheder.

Rødovre fik udlignet hjemmeholdets føring, kort efter de selv havde været i undertal og under massivt pres. Martin Højbjerg opsnappede en løs puck direkte fra faceoff, og sendte den mod mål, umiddelbart et skud, der var på vej forbi mål, men pucken fik træf på Rungsteds Anders Feddersen og snød fuldstændig Michael Clemente og dermed var 2-2 en realitet.

Efter scoring fortsatte Rungsted med at være bedst, men ikke udbytte af dominans og derfor var stillingen 2-2 efter to perioder.

Tredje periode blev lidt af en ørkenvandring, gæsterne fra Rødovre havde i to omgange powerplay, men formåede aldrig rigtig at sætte hjemmeholdet under pres, og jo længere ind i perioden kampen kom, blev det mere og mere klart, at ingen af de to hold ønskede at satse det nødvendige for at få alle tre points og derfor måtte kampen i overtid.

I overtidsperioden, var Rødovre klart bedst, og gæsternes bredere trup, gjorde at de havde mere speed og dermed overtaget på de efterhånden trætte Rungstedspillere. Rødovre kom frem til et par store muligheder, men ind ville pucken ikke og kampen gik videre til straffeslag.

Hvert hold formåede at score en gang hver i de tre indledende runder, og man skulle helt hen til runde fem før kampen fandt sin afgørelse, da Mikkel Højbjerg scorede og Tobias Kisum brændte.

Martin Højbjerg var den mest toneangivende spiller på isen denne fredag aften, og med to mål havde han i høj grad indflydelse på kampens resultat.