Rødovre stanger topholdet pointløse hjem

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 5-2 (0-1, 3-1, 2-0). Tirsdag aften på Vestegnen bød på opgøret mellem Rødovre og topholdet fra Frederikshavn, der på forhånd naturligvis var favorit til at snuppe de tre point til tabellen.

Nikolaj Krag-Christensen fik hjemmeholdets første gode chance efter to minutter, men George Sørensen tog sig kærlig af pucken. Kort efter skiftede Rødovre-målmand Stefan Ridderwall med reserve Frederik Jakobsen, for derefter at komme tilbage på isen sekunder senere. Ved næste spilstop skøjtede den svenske målmand dog igen ud – denne gang helt ud i omklædningsrummet.

Rødovre dominerede den første del af perioden, men efter godt ni minutter droppede Frederik Jakobsen. Gorm Nyberg Topholt sendte et forholdsvis ufarligt skud af sted, men pucken fandt vej under målmandens arm, og så var Frederikshavn foran 1-0.

Frederikshavn forsøgte sig primært med kontraangreb, men indtil nu havde tyrene formået holde dem fra de helt farlige afslutninger. Spillet i begge ender virkede generelt lidt tilfældigt, og vidnede om et lille koncentrationssvigt.

Periodens største chance tilfaldt Andrey Chistyakov efter et kvarters spil, men han tøvede for længe og fik aldrig sendt pucken på tværs til en ellers helt fri Matthias Asperup.

Første periode efterlod et indtryk af, at Rødovre var mest spilstyrende, mens vendelboerne levede på kontraer, og indtil nu havde de haft succes med dén taktik.

Det viste sig, at Stefan Ridderwall havde døjet med lidt sygdom inden kampen, men han ville alligevel give det en chance.

I begyndelsen af anden periode kom Rødovre-lejren op i det røde felt, da den ene af hoveddommerne dømte en udvisning, der med al tydelighed ikke var der. Phillip Bruggisser måtte dog en tur i straffeboksen i to minutter. I det efterfølgende powerplay understregede Frederikshavn, hvorfor de er tophold, da Jacob Dahlström sendte pucken ind til 2-0.

Der skulle kun gå meget få sekunder, før Jannik Karvinen på fornem vis fik passeret George Sørensen i målet. Scoringen satte gang i en ellers kedelig atmosfære med relativt få tilskuere.

Rødovre ville bestemt ikke overgive til overmagten, men kæmpede videre. Og få minutter efter reduceringen dukkede Rasmus Astrup op med en fiks detalje. Han skar ind fra venstre og fik snedigt lokket George Sørensen til at lukke op ved nærmeste stolpe, og så var der udlignet til 2-2.

Frederikshavns Robert Carlsson havde ved flere episoder vist målfarlighed, men indtil nu blev der lukket ned for svenskeren.

Med fire minutter til pause fik Rødovre vendt fuldstændig rundt på tingene, da Matthias Asperup bragte hjemmeholdet i front med 3-2 efter flot forarbejde af Rasmus Astrup, og så var George Sørensen passeret for tredje gang i aften.

Andrey Chistyakov var millimeter fra at øge Rødovres føring, da pucken dumpede ned ved målstregen efter en solid afslutning. Rødovre dominerede kampen efter det tredje mål, så Metal Ligaens tophold var under pres inden sidste periode.

Perioden begyndte med en gigantisk mulighed til Rødovre, der kom i to mod en, men Nicklas Carlsen nåede aldrig at få sendt en ordentlig afslutning af sted.

Begge hold spillede sig frem til chancer i tredje periode, men Frederikshavn havde fortsat ikke lagt det forventede tryk halvvejs i perioden. Andrey Chistyakov fik en ganske fin chance, og kort efter var det gæsternes Colin Vock, der testede Frederik Jakobsen med et godt trækskud.

Som perioden skred frem overtog Frederilshavn overtaget i spil og chancer, men hjemmeholdets tyre holdt stand og levede nu på kontraer. Det var desuden tydeligt, at begge mandskaber kæmpede med træthed på dette tidspunkt af kampen.

Rødovre lukkede formentlig kampen, da Matthias Asperup på fremragende vis fandt Andrey Chistyakov foran målet, og så stod det 4-2. Der manglede blot halvandet minut, og ved næste spilstop tog gæsterne en timeout.

Frederikshavn nærmede sig ikke en reducering, og i stedet kunne den allestedsnærværende Matthias Asperup sende pucken ind i et tomt mål til slutresultatet 5-2 til Rødovre.

En kæmpe sejr for Rødovre, der rejste sig oven på fredagens nederlag til Esbjerg, mens Frederikshavn pointløse kunne rejse den lange vej hjem til Nordjylland.

Rødovre-målmand Frederik Jakobsen blev kåret til kampens spiller, og den beslutning kan der kun nikkes anerkendende til herfra. Den unge målmand fik næsten en hel kamp og reddede kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet i flere situationer.