Rødovre snuppede sejren i tempofyldt match

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre-SønderjyskE 2-1 (1-1,0-0,0-0) 0-0,1-0 Rødovre Mighty Bulls snuppede bonuspointet i straffeslag i aftenens duel med de forsvarende danske mestre. Efter fem straffeslag, der alle blev brændt var det Andrey Chistyakov, der endte som matchvinder, da han satte en puck mellem benene på Joni Myllykoski.

Dermed fik Rødovre en god start på 2016, på aftenen hvor man også kunne byde velkommen til en gammel kending, Morten Andreasen, der blev præsenteret mellem anden og tredje periode.

Det var yderst tætte 65 minutter, som de 1930 tilskuere i Rødovre Skøjte Arena fik at se inden kampen blev afgjort i straffeslag, og 1-1-resultatet afspejlede ganske godt, at både hjemmehold og gæster leverede en kamp med ganske stor disciplin.

Nicklas Carlsen var veloplagt i kampens begyndelse og fortsatte med at skøjte godt hele aftenen. Allerede tidligt i kampen var han tæt på at levere kampens første mål, og Carlsen var også med i kampens første mål.

Carlsen strøg bag om mål og leverede en fin pasning til Jannik Karvinen, der huggede til som en klapperslange. Det var kulminationen på en god Rødovre-start, og kæden med Karvinen, Carlsen og Mikael T. Christensen var i det hele taget skarp på aftenen.

Darcy Zajac debuterede for SønderjyskE og trods manglende kampform viste han sig faktisk rigtig fornuftigt frem. Zajac var på pletten i slutningen af første, da Thomas Spelling fandt canadieren med en elegant pasning. Zajac kvitterede med en sikker scoring efter en periode, hvor gæsterne var kommet bedre med.

Begge hold havde powerplay-muligheder i anden periode, uden at det resulterede i voldsomt mange farlige situationer. Midtperiodens største chance til SønderjyskE var en friløber til Thomas Spelling, som Stefan Ridderwall på glimrende vis greb ud. Rødovres Karvinen havde tomt bur i en powerplay-situation, men Myllykoski reddede flot.

Kampbilledet var to absolut jævnbyrdige hold, der skøjtede og arbejdede hårdt gennem hele kampen. Glimrende match, hvor gæsterne havde teten i det meste af tredje periode.

En situation, hvor mange spillere klumpede sammen omkring Rødovres mål og pucken endte i nettet bag Ridderwall, endte med et annulleret mål til SønderjyskE til stort raseri for gæsternes træner Dan Ceman, der mente, at den svenske målmand selv var skyld i sit uføre.

Dommerne var uenige og så blev det altså straffe og Chistyakov som matchvinder.