Rødovre knækkede Herlev i tredje

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 4-5 (0-0, 2-1, 2-4) (Thomas Vandsted i DFDS Seaways Arena) Der var lagt op til en fest i DFDS Seaways Arena fredag aften, da Herlev Eagles skulle forsøge at tage point mod ærkerivalerne fra Rødovre.

Inden kampen kunne komme i gang, var der en forsinkelse på 15 minutter pga. glasskår på isen fra et lysstofrør. Mange tilskuere var sikkert meget tilfreds med denne forsinkelse, da der stadig stod mange uden for hallen da klokken slog 19.

Til trods for den ringe pointhøst for Herlev, var der mødt mange op for at bakke op om både Herlev og Rødovre.

På trods af en første periode uden mål, var spillet godt og i højt tempo. Udfordringerne kom først, når den sidste pasning skulle udføres, eller afslutningen sendes af sted.

Et par gode kontra og gennemspillede angreb afstedkom flere gode forsøg, men der blev ikke prikket hul på målbylden og dermed måtte rivalerne gå til pause uden mål på tavlen.

Anden periode mindede meget første med bølgende spil og chancer til begge mandskaber.

Vi skulle helt hen til det 30. minut førend pucken kom i nettet for første gang. Med korte mellemrum scorede Nikolaj Zorko og Lukas Lundvald Nielsen. 1-1, og alt var lige i den tætte og intense kamp, hvor ingen gav en centimeter.

Den stilling så ud til at holde perioden ud, men Antti Hölli ville det anderledes for Herlev. I endnu et powerplay fik Herlev bragt sig foran 2-1 på et dundrende slagskud med kun 30 sekunder tilbage af perioden. Scoringen fik den gode stemning i arenaen til at stige yderligere.

Sidste periode havde mange gange før været akilleshælen for Herlev, der flere gange havde sat føringer over styr i starten af sæsonen.

Tempoet var skruet helt i vejret og tacklingerne havde fået lidt ekstra hårdhed, hvilket også gav Herlev et par tidlige powerplays, dog uden at det fik ændret på stillingen.

Med 13 minutter tilbage af kampen tog Antti Hölli igen sagen i egen hånd. Han fik for anden gang udplaceret Stefan Ridderwall og sendt Herlev i front med 3-1. Nu lignede det for alvor point til de hårdt trængte Eagles spillere.

Desværre for Herlev gik klappen igen ned for det sort/gule hjemmehold.

På kun to minutter forvandlede Rødovre et truende nederlag til en føring på 4-3. Først var det Andreay Chistyakov med målet til 3-2 i powerplay. Dernæst var det Mikael Christensen til 3-3 og slutteligt Nicklas Carlsen til 4-3.

De tre mål blev sat ind på kun 1 minut og 41 sekunder!

Stemningen hos de mange tilrejsende Rødovre-fans steg betragteligt, mens bygerne af fadøl kastet ind på isen tiltog.

Rutsjebaneturen for de mange tilskuere var dog ikke færdig endnu. Victor Backman hamrede pucken i målhjørnet til 4-4 med fem minutter tilbage af kampen.

Det var dejligt med en god atmosfære og stemning i Herlev, hvor der ofte har været lidt koldt at gå til ishockey.

Og varmen hos gæsternes fans kom i den grad med halvandet minut tilbage af kampen.

Rødovre fik et powerplay og sendte pucken fornuftigt rundt. Phillip Bruggisser sendte et skud højt mod mål, hvor Aaro Peltonen fik pareret pucken, hvorefter Jannik Karvinen var hurtigt over returpucken og sendte den sikkert i mål til slutresultatet 5-4 til Rødovre.

En god kamp at overvære endte med tre point yderligere til Rødovre, der nu har bidt sig fast i toppen af ligaen.

Hos Herlev skal der arbejdes med det mentale, da kampen igen endte med en kortslutning og tre missede point. På tavlen stod der 31-18 i skudstatistik og slutresultat 4-5.

Et dyrt nederlag til Herlev til lokalrivalerne, mens Rødovre kan glæde sig over et flot comeback.

Banens bedste var Antti Hölli, der viste vejen med både fight, vilje og scoringer. Han kan meget blive nøglen for Herlev, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at krave op i tabellen.