Rødovre i vanvittigt comeback mod Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 5-3 (1-1, 0-2, 4-0). Der var dømt spænding over hele linjen, da Rødovre og Esbjerg mødtes i Rødovre Skøjte Arena i et topopgør tirsdag aften i Metal Ligaen. De to hold havde inden kampen et lige antal point, så på papiret tegnede der sig en interessant kamp.

Begge hold lagde fornuftigt ud med et par afslutninger, men det var lidt, som om afslutningerne blev forkrampet og spilet lidt for rodet.

De første små 10 minutter var mere præget af vilje end af decideret flot spil. Udisciplinerede afslutninger var kendetegnende for begge hold i den indledende fase.

Lidt over halvvejs i perioden bragte Esbjerg sig på 1-0, da canadieren Matthew Pistilli opfangede en returpuck og sendte den ind bag Frederik Jakobsen, som i dag havde fået tjansen i Rødovres mål i stedet for det vanlige førstevalg, Stefan Ridderwall.

Esbjerg blev ramt af to udvisninger inden for et minut, og det gav tyrene en god mulighed i fem mod tre. Hjemmeholdet var heller ikke sene til at udnytte den store chance. Phillip Bruggisser fik pucken højt i zonen og så bankede han hellers til pucken, der gik – via Marco Illemanns krop – hele vejen i mål – kun akkurat snittet af Esbjergmålmand Jeff Frazee.

Første periode endte med 1-1, og det var en ganske fair fordeling af mål. Spillet var ikke kønt, men der blev fightet flot hos begge hold.

Anden periode var kun 24 sekunder gammel, da Esbjerg scorede på endnu en retur tæt under mål. Det var Matthew Pistilli, som med sit andet mål i kampen bragte vestjyderne på 2-1.

Esbjerg fik en udvisning kort efter målet, og det gav Rødovre chancen for at slå hurtigt tilbage. Det var dog ikke meget, hjemmeholdet fik ud af deres powerplay.

Lidt over halvvejs i perioden var det Esbjergs tur til at forsøge sig i fem mod tre, da Rødovre blev ramt af to udvisninger inden for havlandet minut. Og gæsterne fik draget nytte af chancen, da Nicholas B. Jensen øgede til 3-1. Og han nåede at sende pucken ind, før Rødovre blev fire spillere.

Med seks minutter til pausen blev Nikolaj Zorko ramt af en Esbjergspiller, efter pucken var spillet frem og ikke var i nærheden af hændelsen. Undertegnede så ikke, hvad der skete, men Rødovre fik en to-minutters og Esbjergs Søren Nielsen fik to plus to minutters straf. Brock Nixon fik to minutter. Udvisningerne udmøntede sig imidlertid ikke i mål.

Esbjergs Aaron Lee fik en helt korrekt to plus 10 minutters straf efter en farlig tackling mod Jannik Karvinens hoved tæt op af banden. Stillingen blev ved 3-1 efter 40 minutter.

De første minutter af tredje periode forløb uden den store dramatik, men så dukkede Andrey Chistyakov op og reducerede til 2-3 efter en fiks detalje i direkte duel med Jeff Frazee.

Esbjerg blev ramt af en udvisning efter seks minutter, men tyrene omsatte ikke til mål. Spillet var herefter meget omskifteligt uden de helt åbne chancer. Tempoet var dog på et rimeligt niveau, så der var bestemt stadig underholdning for det skuffende antal tilskuere.

Rødovre fik et mål annulleret efter godt 14 minutter, og det skabte naturlige frustrationer hos hjemmeholdet. Kort efter fik Esbjergs Michael Binderup to minutter for en hård tackling på Jonas Sass.

Det mundede ud i noget tumult lige ved Rødovres boks, men dommerne tildelte ikke flere udvisninger. 44 sekunder senere fik Mike Dalhuisen to minutter for at skyde pucken over plexiglasset, og så kom Rødovre i fem mod tre.

Taget nærmest lettede på arenaen, da Phillip Bruggisser med ét sekund igen af den første udvisning fra distancen fik sendt pucken i netmaskerne til 3-3. Esbjerg var prisgivet i situationen, som dermed resulterede i balance på måltavlen.

Men det var slet ikke slut for Rødovres – tilsyneladende – meget sultne tyre. Det hele blev vendt totalt på hovedet, da hjemmeholdets Nicklas Carlsen med et flot trækskud sendte sit hold i føring med 4-3. Målet faldt godt to og et halvt minut efter udligningen, og så fik Esbjerg pludselig travlt på isen.

Esbjerg gjorde et forsøg med at tage målmanden ud, men satsningen mislykkedes. Med 24 sekunder igen af kampen sendte Jannik Karvinen pucken ned i det tomme mål til 5-3, og så var matchen definitivt lukket.

Sekunderne tikkede ud og kendsgerningen var, at Rødovre havde vendt 1-3 til 5-3 på godt et kvarter i tredje periode. Et helt fænomenalt comeback af tyrene, der ellers havde visse vanskeligheder med at producere gode chancer tidligere i kampen. Esbjerg var i kontrol ved 3-1-føringen, men hjemmeholdet ville det anderledes og overrumplede vestjyderne helt og aldeles.

Rødovres back Phillip Bruggisser blev kåret til kampens spiller, og det var ikke helt ved siden af. Esbjergs Matthew Pistilli strålede med to kasser i aften, men den personlige succes vil formentlig ikke fylde meget i canadierens bevidsthed efter kampen. Rødovres Nicklas Carlsen, der inden kampen blev kåret til sit holds bedste spiller for oktober, leverede også en stærk indsats i aften.