Rødovre gentog sejr over ærkerivaler

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls – Rungsted Ishockey 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Spillerne løb på isen til et stort anlagt lysshow i Rødovre Skøjte Arena, og så var rammen sat for tirsdagens lokalderby i Metal Ligaen mellem Rødovre og Rungsted. For blot fire døgn siden stod holdene over for hinanden i Hørsholm Skøjtehal, og her vandt tyrene efter straffeslag. Aftenens gæster var derfor tændt på revanche.

Kampen var kun 15 sekunder, da Rungsteds Jonas Røndbjerg udnyttede et blindpas af Tobias Ruelykke. Han fik chancen alene med Rødovre-målmand Stefan Ridderwall og lagde pucken under svenskeren.

Rødovre kom sig over chokket og var ikke sene til at forsøge sig på Rungsted-målmand Michael Clemente. Matthias Asperup fik sendt et godt skud af sted, men den amerikanske målmand reddede.

Efter godt ni minutter fik Jannik Karvinen udlignet til 1-1, da han styrede et skud fra Marco Illemann. Pucken gik hele vejen langs isen, og så kunne størstedelen af tilskuerne række armene i vejret.

Rungsted var tæt på at spille sig igennem til et 2-1-mål, men samarbejdet mellem Morten Green og Ossi Saarinen mislykkedes i denne omgang.

Rungsteds Anthony Aquino var ved at slippe alene igennem med Stefan Ridderwall, men Rødovres backer havde styr på situationen. Første periode sluttede med en scoring til hvert hold, og så der var umiddelbart lagt op til endnu en gyser mellem de to ærkefjender.

De første fem minutter af anden periode kan bedst karakteriseres ved en god gang hawaiihockey uden de helt åbne chancer. Rødovres assisterende kaptajn Mikael Christensen sendte en puck af sted, som var ved at snyde Michael Clemente i målet.

Efter otte minutter af anden periode scorede den blot 17-årige Nikolaj Krag-Christensen til 2-1 for hjemmeholdet. Han sendte et forholdsvist ufarligt skud mod det lange hjørne. Pucken blev rettet af og snød Rungsteds målmand.

Efter 11 minutter udviste dommerne Rødovres Nikolaj Zorko for boarding. En helt korrekt dom for en farlig tackling. Rungsted fik dog ikke etableret et vedholdende powerplay.

Med fire minutter til pause gjorde Jannik Karvinen det til 3-1 for Rødovre. Nikolaj Krag-Christensen sendte pucken mod mål, og returen faldt direkte ud til Rødovres kaptajn, som resolut fandt netmaskerne.

Tyrene havde i den grad fundet målnæsen frem, for blot 31 sekunder senere øgede backen Patrick Rasmussen til 4-1, da han nærmest fik frit løb frem mod mål. Igen røg pucken forbi Michael Clemente i kassen, og så kunne jublen for alvor bryde ud i arenaen. Rungsted var dukket – i hvert fald for en stund, for ingen tvivl om, at trænerduoen i boksen fortsat ville piske sine spillere til point.

Nikolaj Rosenthal rundede perioden af for Rungsted, og gæsterne kunne løbe til pause med en del at snakke om. Jesper Duus’ tropper tog gæsterne på sengen og havde skabt sig et solidt udgangspunkt for sidste periode.

Frederik Jakobsen havde snuppet Stefan Ridderwalls plads i Rødovres mål ved begyndelsen af tredje periode. Formentlig på grund af en skade eller sygdom til svenskeren.

Rødovre dominerede de første minutter, og Jonas Sass havde blandt andet et par stærke afslutninger, men Michael Clemente fik lukket hullerne fint.

Tredje periode var kendetegnet ved en del rodet hockey, som ikke ligefrem øgede seværdigheden. Rungsted spillede sig lidt ind i kampen igen ved et powerplay, men spillerne kom ikke frem til de helt afgørende chancer. Rødovre sad på det meste og havde perioder med fint spil.

Frederik Jakobsen havde haft et par flotte redninger efter sit indhop i tredje periode. Resten af kampen blev ren ekspeditionssag for hjemmeholdet. Rungsted prøvede sporadisk frem af banen, men den sidste snert i afslutningerne var en mangelvare.

Rødovre vandt med sikre 4-1 over sine ærkerivaler fra Rungsted, og så kan tyrene glæde sig over samlet fem point i de sidste to kampe.

Rødovrekaptajn Jannik Karvinen blev med sine to scoringer og generelt stærkt spil fortjent kåret til kampens spiller.