Robin Rahm og co. lukkede døren i

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs – Rungsted Seier Capital 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) Nogle er vilde med dans. Hos Bulldogs er man vilde med fredagsishockey. Fjerde fredagshjemmekamp af lige så mange mulige blev her til aften konverteret til sejr, da Odense Bulldogs – via Andreas Pedersens matchvindende slagskud i første periode – sikrede fuld pointhøst mod Rungsted Seier Capitals ellers velkørende hold.

Generelt har fynboerne haft god snor i hjemmekampene hidtil i sæsonen, men alligevel var der revanchetørst ovenpå den seneste, og ganske forsmædelige, 1-5-lussing på egen is mod Rødovre. 1.402 tilskuere, heriblandt det nye Bulldogs-sats, den canadiske angriber Jamie Lewis, der netop var ankommet til eventyrbyen, så med, da Mikael Gaths tropper leverede en af sæsonens mest helstøbte indsatser.

Det var ellers nordsjællænderne, som kom bedst ud af starthullerne. Allerede i første skift havde brandvarme Mikael T. Christensen en åbning ned langs venstrekanten, men den ganske frie afslutning savnede saft og kraft. Midtjyden har bombet point ind i massevis på det seneste, og han var allestedsnærværende i begyndelsen.

I den anden ende stod Anthony Camara for første prøvelse til Sebastian Feuk, der på sin gamle hjemmebane kunne se arbejdsbyrden øges som perioden skred frem. Bulldogs fik rigtig godt fat, men Feuk var stærk og solid og hver gang klar med paraderne.

I det 19. minut gik der imidlertid hul. Ganske fortjent kunne Andreas Pedersen åbne målscoringen for hjemmeholdet, da han bankede til skiven. Det lignede lidt tilfældigheder, at pucken pludselig endte på venstre side af målet, men ikke desto mindre var backens skud resolut og uden større chance for Feuk.

De gæstende Rungsted-tropper kom væsentligt forbedrede ud fra første pause, og de overtog nu store dele af spillet. Den største chance tilfaldt Marcus Olsson, der pludselig fandt sig fri tæt under mål. Hans baghåndsafslutning traf imidlertid ikke målet.

I den anden ende bed Bulldogs kun sporadisk fra sig. Dog bredte panikken sig i Rungsted-forsvaret, da Anthony Camara forecheckede hårdt og fik presset keeper Feuk til det yderste bag målet.

Kampbilledet fortsatte i samme spor. Rungsted forsøgte at finde nøglen og åbningerne i spillet, til at dirke den tydeligvis væsentligt forstærkede disciplin i Bulldogs-forsvaret op. Ofte fandt de tredjemanden, der kom sent ind i angrebszonen, men hver gang manglede afslutningen den sidste udførelse eller idé i afslutningsøjeblikket.

I hvert fald lukkede Robin Rahm stærkt af med positionssikkert målmandsspil og uden nævneværdige returer. Kun i slutfasen kom han en anelse på mellemhånd, men Mattias Persson fik ikke omsat muligheden til udligning.

De døende minutter førte en række udvisninger med sig. Først havde Rungsted en sen powerplaymulighed, men denne blev kort efter spoleret af udvisninger. Formentlig ikke til udelt begejstring – hverken over sine spillere eller dommerne, for den sags skyld – hos Rungsted-coach Peter Johansson, der i sidste sæson førte Bulldogs i semifinalen.

Bulldogs smækkede døren effektfuldt i, denne gang med to backer som gardering i første powerplayformation, og afgjorde ballet endeligt, da Anthony Camara samlede en løs puck op i midtzonen, og lagde den i det tomme mål til slutresultatet 2-0.

Endnu en fredag, endnu en fest på Fyn.