Riksserien: Nederlag til Weis og Karvinen i første finale

Giganternes kamp i aftes i den svenske finale for kvinder mellem Linköping og Luleå, de to helt suveræne hold i grundspillet. 1012 tilskuere var på plads i Stangebro Ishall i Linköping, tilsyneladende også en delegation (ifølge holdets Facebook-side) fra de nykårede danske mestre fra Hvidovre, der var på plads for at give en hånd til deres tidligere holdkammerat Michelle Weis og den “danske finne” Michelle Karvinen hos Luleå.

Det hjalp desværre ikke. Luleås forsøg prellede af på den schweiziske superkeeper Florence Schelling, der holdt nullet og kunne se sine holdkammerater score to gange.

Linköping vandt 2-0 og fører dermed 1-0 i serien. Det sidste mål blev scoret af canadieren Jennifer Wakefield, der har været helt suveræn i Riksserien, men nu må forlade Sverige for at møde op til det canadiske landsholds VM-lejr for at træne. En sag, der har været ganske omdiskuteret i de svenske aviser i de seneste par dage.

Det andet mål for Linköping blev scoret af østrigske Denise Altmann, som det danske landshold får fornøjelsen af, når der inden længe spilles Division I-VM i Aalborg.

Der er returmøde lørdag klokken 13 i Luleå og en eventuelt tredje kamp spilles samme tid søndag – også i Luleå.