Riksserien: Jakobsen med sejr, Persson med nederlag i slutspillet

De første tre kampe i kvartfinalen i kvindernes Riksserie, den bedste svenske liga, blev afviklet i aftes og mest opsigtsvækkende var det, at suveræne Linköping, der delte førstepladsen i grundspillet i stor stil med danskerklubben Luleå, tabte 0-2 ude til HV71, som Linköping valgte som kvartfinalemodstander.

Set med danske øjne var det yderst interessant, at Josefine Jakobsen fik debut for Djurgården, der vandt en vital sejr på 4-1 ude over Leksand. Jakobsen lavede ikke point, og var center i tredjekæden. Hun overlod showet til sin tidligere makker fra universitetshockeyen, Andrea Dalén, der var banens dominerende spiller. Hun leverede tre point, det samme gjorde Hanna Olsson.

Der spilles bedst af tre og Djurgården har nu to kampe hjemme til at afgøre serien.

Til gengæld skal Josefine Persson og AIK oppe sig. Det blev til et nederlag på 1-3 hos Modo Hockey og  Persson gjorde sig mest bemærket med fire minutters udvisninger i anden periode, der dog ikke kom til at koste mål.

Nu SKAL AIK vinde de kommende to hjemmekampe i den heftige og hurtige bedst af tre serie.

I aften mødes Michelle Karvinen og Michelle Weis (Luleå) med Brynäs og Jeanette Langsager i et danskeropgør, der har førstnævnte som storfavorit.