Rødovre kom ikke ud af bussen i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 6-3 (3-1, 1-1, 2-1) Hos Aalborg var Jeppe Holmberg tilbage på holdet, hvilket skubbede Emil Marcussen ud af holdet. Hos Rødovre var Jannik Karvinen tilbage på holdet efter at have været skadet i de sidste træningskampe samt i søndags mod Frederikshavn.

2221 tilskuere havde taget turen til Gigantium for at se de lokale drenge spille deres første hjemmekamp i Metal Ligaen denne sæson. De fik bestemt valuta for entrekronerne i aften med hele ni mål.

Startede Rødovre i bussen?
Rødovre virkede ikke som et hold, der var kommet på isen for at spille ishockey i 1. periode. Aalborg sad på det hele, og havde den ene store chance efter den anden.

Rødovre havde meget sporadiske muligheder i kampens begyndelse, og det var også efter spil og chancer, da Pierre-Olivier Morin i powerplay sendte pucken i nettet fra en position til højre for målmanden.

Hurtigt spil fra Christopher Frederiksen gav tomt mål, som han kunne score på. Christopher Frederiksen var hurtigst inde foran mål med staven og kunne sende pucken bag en sprællende Ridderwall i målet til 2-0

Rødovre tog med det samme deres timeout, men det hjalp ikke meget, da Pierre-Olivier Morin var afsted i breakaway 30 sekunder senere, og havde heldet på sin side, da pucken lige hoppede over stregen, da han havde brændt det oprindelige forsøg på mål. En fantastisk start for Aalborg i Gigantium med 3-0 efter blot 10 minutter.

Rødovre fik nogle enkelte muligheder, og den ene af disse udnyttede Mads Eller, da han lige pludselig havde tomt mål og pucken på staven. 3-1 efter 20 minutter og Rødovre fik lidt håb igen.

Powerplayperioden
Mod slutningen af anden periode tog Rødovre en del udvisninger, hvilket betød, at Aalborg kunne starte 2. periode i fem mod tre i næsten halvandet minut.

Spillet blev sat godt op, og Aalborg var tættest på, da Martin Lefevbre sendte pucken direkte på stolpen.

Derefter var det Aalborgs tur til at få et par udvisninger, hvor boxspillet blev udfordret, men Aalborg holdt Rødovre fra at reducere yderligere.

Jeppe Jul Korsgaard sendte pucken i mål til 4-1, og det lignede en afgørelse af kampen, da Aalborg derefter var godt i kontrol i kampen. Der gik ikke mere end 30 sekunder, så havde Anders Schultz bragt lidt spænding tilbage i kampen, da han fik listet pucken ind under Galansky og over stregen.

Aalborg pressede på, og havde en masse store chancer, som man bare skulle score på. Blandt andet havde Morin muligheden for hattricket, og han havde afdriblet Ridderwall i målet, men han overplacerede forsøget. Chance på chance for Pirates, men stadig kun 4-2 efter 2. periode.

Ridderwalls fald
Aalborg fik en del spilletid i powerplay i aftenens kamp, og det var også i powerplay, at Christopher Frederiksen fik sendt pucken i mål til 5-2, da han tæt under mål sendte pucken op i hjørnet uden chance for Ridderwall.

Det lignede endnu en lukning af kampen, men Rødovre kæmpede godt med de midler, de havde til rådighed. Steffen Klarskov og Nicklas Carlsen kom afsted i en to mod en, hvor det så ud til, at Galansky satsede alt på skuddet og lod afleveringen være helt åben. Carlsen kunne let sende pucken i mål til reducering.

Rødovre var hyppigt i udvisningsboksen, og det var også i powerplay, at Olivier Hinse kunne sende pucken i mål til kampens resultat 6-3 efter opspil fra Martin Lefevbre og Pierre-Olivier Morin.

Kort tid efter skiftede Rødovre målmand og Jon Lee-Olsen kom på isen. Stefan Ridderwall så dårlig ud, og han var blevet ramt et par gange i hovedet af en puck.

Aalborgs førstekæde med Hinse, Morin og Frederiksen var i stor hopla i dag, og stod bag fem af Aalborgs seks mål i aften. De virkede til at have fundet hinanden rigtig godt så tidligt i sæsonen, og Hinse og Morin skal nok blive gode for Aalborg.

Frederiksen var dog marginalt bedre af de tre i aften, hvor Morin havde et par afbrændere, der trækker en smule ned. Hos Rødovre var der gennemgående problemer med disciplinen, og starten var forfærdelig og kostede gennem 60 minutter.