Ridderwall regerede i Rødovre

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre – Herlev 2-1 (0-0,1-0,0-1) 1-0 (Skrevet af Søren Schwartz) Rødovre Skøjte Arena lagde i aften is til det første af to lokalopgør mellem Rødovre og Herlev, og det blev som ventet en kamp med masser af nerve og intensitet.

Begge hold startede i et lidt afventende tempo, hvor højdepunktet kom fra Strömberg hos gæsterne, da han modtog en puck fri inde foran sin landsmand Ridderwall i Rødovreburet. Strömbergs landsmand parerede dog forsøget.

Hjemmeholdet var tæt på at bringe sig i front midtvejs i kampen, efter de tre angribere på skift havde cirklet om Herlev-målet. Peltonen var helt rundtosset, og da pucken blev forsøgt listet ind ved stolpen, måtte Herlevs Mikkel Ankjær redde pucken på stregen.

Fra anden periodes start var tempoet sat op, og begge hold virkede ivrige efter at komme frem på isen. Rødovre trak det længste strå, da Karvinen i overtal fandt en helt fri Schultz ved stolpen. Den blev let prikket ind bag en chanceløs Peltonen i Herlev-målet. 1-0 til hjemmeholdet.

Med målet fik Rødovre trukket sig lidt længere tilbage på banen, og det var som om Herlev manglede den sidste gejst og fejlpasningerne tog over i stedet. Samtidig stod Ridderwall godt placeret i målet og med effektivt forsvarsspil, holdt Rødovre føringen intakt gennem anden periode.

Rødovre førte an i de første par minutter af den 3. periode, men trods stolpeskud og dominans, tog Chistyakov dog en tåbelig udvisning i offensiv zone.

Den blev dyr for Rødovre, da Herlev satte et solidt powerplay op og udnyttede overtallet til perfektion. Pucken blev spillet hurtigt rundt og Sundström sendte smart pucken videre til Backman, som uden besvær kunne passere Ridderwall.

Gæsterne fra Herlev fik i den grad en nytænding med målet, og nu var det Rødovre, der ikke bare blev overmatchet i spil men også fysik. Midtvejs i perioden fik Herlev en gylden chance, da dommerne lettere rundhåndet uddelte en dobbeltudvisning til Rødovres Rådde og Ruelykke.

Herlev fik stillet op, sendt pucken fornuftigt rundt og Strömbergs rolle var tydelig på Herlevs hold.

Han dirigerede sine spillere rundt, men mistede i farten pucken og trak selv en udvisning. Hermed endte Rødovre nu pludselig med en overtalssituation. Rødovres målmand havde i øvrigt ageret mirakelmand i flere med masser af store redninger.

I slutminuttet af 3. periode havde Rødovre flere kæmpe store chancer, men til trods ville pucken det sidste stykke ind. Med 30 sekunder tilbage blev spillet stoppet efter en heftig omgang tumult foran Peltonens mål.

Det gav to udvisninger til hvert hold, dog var Herlevs tilbagevendte back Saxruds straf en 5+20 for roughing. Endnu værre blev det for Herlev, da Strömberg satte en stok i hovedet på Astrup ved faceoff-pletten.

Herlev spillede derfor fra start i af overtiden i undertal og Rødovre satte et massivt pres på i overtallet, og efter tre minutters spil faldt afgørelsen. Asperup fik en pasning på et lækkert opsat powerplay og udnyttede køligt med et svirp af et håndledsskud, som Peltonen dårligt opdagede.

Peltonens kollega i den anden ende, Stefan Ridderwall, var kampens bedste med blændede reaktioner på stregen i flere pressede perioder.