RETRO: Han lignede Jimi Hendrix

Journalist Peter Fredberg skriver om målmanden Dwight ”The Cat” Watson, som spillede for Gladsaxe og Brøndby. Han døde i mandags i Mexico, 73 år:

Richard David tog imod Dwight Watson på hovedbanegården i København. Det var i sommeren 1973.

”Han havde spillet for Jokerit og kom fra Helsinki. Pludselig stod der én foran mig på perronen, der lignede Jimi Hendrix. Det var Dwight. Når jeg tænker på ham, er det med stor kærlighed. Han var et menneske, jeg beundrede. Stille, rolig og lyttende. Ikke en mand med store armbevægelser. I mange år var han det nærmeste, man kunne komme en storebror for mig,” siger Richard David.

Dwight ”The Cat” Watson døde i mandags i Puerto Vallerta i Mexico. Han blev 73 år. De sidste elleve år boede han i Mexico

Richard David var efter to sæsoner i KSF netop startet som spillende træner i Gladsaxe, som havde skrevet kontrakt med den canadiske målmand med afrofrisuren.

Som backup for Danmarks bedste målmand, Bent Roland Hansen, var det begrænset, hvor mange kampe Dwight Watson fik i målet i sin første sæson på dansk is, men han var med til at blive dansk mester sammen med Bent Roland Hansen, Richard David og de andre af datidens stjerner.

I sæsonen 1974/75 spillede han for Brøndby i klubbens første og eneste sæson i den bedste række. Her spillede også den canadiske stjerneforward Jacques Beaudoin, en af de bedste udlændinge i Danmark i 70’erne, men Brøndby sluttede uhjælpeligt sidst.

Dwight Watson blev senere dømt for at have modtaget flere penge end tilladt for en spillende træner med amatørstatus, og Brøndby blev diskvalificeret fra kvalifikationsspillet til 1. division.

”Dwight var lynende hurtig med benene og gribehandsken. God på skøjterne og til at skære vinkler. Han fik hurtigt navnet ”The Cat”. Han var en allround idrætsmand, som havde spillet baseball i Nordamerika og i årene i København blev en dygtig golfspiller og i øvrigt var en fremragende fotograf,” siger Richard David.

Mange hockeyfans vil huske ham fra ”Chico’s Cantina”, Københavns første mexicanske restaurant. Han drev den populære restaurant i Borgergade i det indre København i mere end 25 år. Denne signatur gik forbi næsten dagligt og fik ofte en hyggelig snak med Dwight om hockeyen og alt mellem himmel og jord.

Richard David, en af de største profiler i dansk ishockey i 70’erne og i 2017 optaget i Danmarks Ishockey Unions Hall of Fame, arbejder på at arrangere en mindehøjtidelighed i København for Dwight.