RETRO: Den historiske kamp i Herlev Skøjtehal

Journalist Peter Fredberg, som går ind i sin 50. sæson som ishockeyjournalist, er her 14 år tilbage i tiden.

I starten af 2005 var jeg til en 1. divisionskamp mellem Herlev og Rødovre i Herlev Skøjtehal.

Umiddelbart lyder det ikke som en begivenhed, det er værd at skrive hjem om. Men tro det eller ej. Dén aften blev der skrevet et nyt kapitel i ishockeyhistorien.

Far og søn på samme hold har vi set før (Slava og Leonid Truhno i Rungsted). Men det her var endnu smukkere.

Far, søn og datter på samme hold.

Faderen var spilleren med de legendariske røde skøjter, Kenneth Henriksen. Den 46-årige gentlemanforward var egentlig gået på pension på turneringsplan, men et afbud havde lokket ham tilbage med udsigt til at spille sammen med datteren Marie, 18, og sønnen Jeppe, 15, på Herlevs andethold.

Det havde altid været Kenneths store drøm. Og nu fik han en unik chance for at få sit sidste mål i hockeykarrieren opfyldt.

For nogle af Faceoff.dk’s læsere er navnet Kenneth Henriksen formentlig ukendt. Men i en lang karriere på topniveau i Rødovre og Herlev spillede han 106 landskampe i perioden 1977-92 og var med i seks VM-turneringer. Han vandt fem DM-guld og fem DM-sølv. En brillant holdspiller.

Jeg mindes ham og Olaf Eller som ligaens bedste og mest frygtløse boxplay-spillere. Duoen lærte kunsten af Rødovres russiske træner Boris Kulagin. At kaste sig ned i skuddene og blokere med kroppen.

Den historiske kamp i Herlev Skøjtehal blev vundet af Rødovres ungtyre med 13-3 med en 15-årig Lars Eller som topscorer med tre mål. Han rejste sæsonen efter til Frölunda. Og resten er historie.

Familien Henriksen kom på måltavlen med Jeppes 3-9 reducering i anden periodes slutsekunder på en assist fra faderen.

”Det er en aften, jeg sent vil glemme. Jeg har trænet Marie og Jeppe, fra de var helt små, til de blev 12. Det har været sjovt at følge deres udvikling. Og nu får jeg belønningen,” sagde en storsmilende og træt far.

Marie, der har sit eget omklædningsrum, når hun spiller på herrehold, var ti minutter efter 1. divisionskampen på isen igen. Det gjaldt træningen med Herlevs danske mestre for kvinder.

Selv om Kenneth Henriksen har rundet de 60, har han stadig hockeyen i hjertet. Og dét med at kaste sig ned i skuddene praktiserer han stadig under oldboystræningen. Han er vendt tilbage til Rødovre og har sluttet ringen.

Jeppe nåede en enkelt landskamp som Rødovre-spiller, men stoppede tidligt for at læse medicin. Han er i dag læge og spiller på Gladsaxe Bears’ 1. divisionshold.

Marie måtte for to år siden afbryde en flot karriere på grund af en hjernerystelse. I ti år var Herlev-spilleren kaptajn på kvindelandsholdet. En spiller på højt internationalt niveau, som et år havde et scholarship i USA.

Hun er i dag idrætslærer på Herlev Gymnasium og nybagt mor (det blev en pige). Og så er hun brandmusikalsk og har haft sit eget orkester. Også sin far har hun i mange år spillet sammen med. De har en duo, Marie & Daddy. Marie Henriksen er også blevet landskendt som en toneangivende aktør i bandet The Sundays, der har udgivet anmelderrost musik og spillet på de fleste større spillesteder herhjemme.