RETRO: Da vi fik øjnene op for pointmaskinerne Storm og Hardt

Journalist Peter Fredberg mødte for ti år siden i Herlev Skøjtehal to teenagere, som gav store løfter

728 Vm org

”Store stjerner og dyre spillere leder man forgæves efter i Herlev Hornets. Men det unge sjællandske discounthold har pointmaskinerne Storm og Hardt.”

Sådan indledte jeg for små ti år siden et interview med 18-årige Frederik Storm og 19-årige Nichlas Hardt. Rubrikken i BT søndag 18. november 2007 hed POINTMASKINER. De to glade fremtidsnavne sad på billedet oven på et af målene i Herlev Skøjtehal.

På det tidspunkt havde de sammenlagt lavet 28 point, og med otte mål var gymnasieeleven Frederik overraskende AL-Bank Ligaens mest scorende danske spiller. Nichlas havde lavet seks mål.

”Jeg har altid lavet mange mål på juniorholdene, men det er kommet bag på mig, at jeg har scoret så mange i ligaen,” sagde Frederik.

Herlev Hornets havde vundet fire kampe i træk og chokeret alle.

”Det er holdet frem for spillernes egoer. Vi spiller enkelt, er aggressive og arbejder stenhårdt. Sådan et hold er der ikke mange, der kan lide at spille mod,” supplerede Nichlas.

Cheftræner Johan Marklund gav denne karakteristik af de to spillere:

”Nichlas er en kampmaskine. Hurtig og eksplosiv. Han kan lide at skøjte, går på kroppen og er farlig foran mål. Frederik har et unikt blik for spillet. En rigtig afslutter med mange elegante finesser og god både med og uden puck.”

Kort efter interviewet startede Herlev Hornets på en lang nedtur og sluttede på sidstepladsen med blot 20 point for 45 kampe. Hardt og Storm fortsatte dog med at producere. Nichlas’ score blev på 34 point (9 mål og 25 assist) i 33 kampe og Frederiks score på 27 point (14 mål og 13 assist) i 44 kampe. Allerede samme sæson fik Nichlas VM-debut.

Det var dét år, grundseriens nr. 8, Frederikshavn White Hawks, sensationelt sendte nr. 1, DM-favoritterne Rødovre Mighty Bulls, ud i kvartfinalen efter et veritabelt drama i den syvende kamp i Rødovre Skøjte Arena. En af de kampe, man stadig husker i Frederikshavn og Rødovre. Vendelboerne fortsatte med sejr over Sønderjyske i semifinalen, men måtte i finalen se sig slået i fem klampe af Herning Blue Fox.

Frederik startede karrieren i Gentofte og Nichlas i Rødovre. Efter tiden i Herlev var Frederik et par år i Sønderjyske, og den kommende sæson bliver hans sjette i Malmö Redhawks. Nichlas spillede allerede sæsonen efter gennembruddet i Herlev i 2007/08 i Malmö Redhawks. I sommeren 2016 vendte han tilbage til den skånske hovedstad efter at have været rundt omkring Jokerit i Helsingfors og Linköping.

Frederik og Nichlas’ genforening i Malmö Redhawks i 2016/17 var en sand lykke. I SHL’s grundserie lavede Frederik 24 point i 45 kampe (8 mål og 16 assist). I 13 playoffkampe blev det til 4 mål og 4 assist. Nichlas lavede 5 mål og 10 assist i grundserien og hele 11 point (4 mål og 7 assist) i playoff. De spillede i samme kæde i playoff og blev rost til skyerne.

Under sidste uges VM-samling med de to kampe mod Norge sagde Frederik:

”Jeg kan lide at spille med Nichlas. Når man klikker godt uden for banen, gør man det også på isen.”

De to VM-spillere har i denne sæson haft et ritual inden kampene for Malmö Redhawks og på landsholdet.

”Vi giver hinanden en ordentlig krammer. Det løfter stemningen på holdet og får smilet frem. I Malmø er otte-ti andre spillere også begyndt at lave forskellige sjove ting, inden de går på isen,” siger Frederik.

Lad os se Frederik og Nichlas give hinanden en krammer i Köln.