RETRO: Da Jens Nielsen faldt i unåde i Leksand – og AaB reddede ham

Foto: Jan Korsgaard

I 2005 var Jens Nielsen faldet i unåde i Leksand, hvor den danske superforward ellers havde skabt sig et stort, stort navn som en af de bedste spillere gennem tiderne.

Men 2004/05-sæsonen var en af de såkaldte lockout-sæsoner, og da Jens Nielsen kun havde en kontrakt på et halvt år med klubben, blev han ofret i puslespillet i den nordsvenske traditionsklub.

Det kom som et kæmpe chok for Jens Nielsen, der blot så det som en formalitet, at hans kontrakt skulle forlænges for resten af sæsonen. Det fortæller han i et interview med Hockeysverige.se.

– Michael Ryder og Francis Bouillon fra Montreal Canadiens var to af  lockout-spillerne og de havde stor succes hos os. Jeg havde en kontrakt, som strakte sig frem til, at transfervinduet lukkede i januar. Det var mere eller mindre bestemt, at jeg skulle blive i Leksand resten af sæsonen.

– Weekenden, inden transfervinduet lukkede, nærmede sig og jeg havde intet hørt fra klubben. Jeg var helt rolig og regnede med at fortsætte. Ved frokosttid om søndagen ringede “Masken” (Anders Carlsson, sportschef) og meddelte, at jeg ikke fik kontrakten forlænget. Vores træner ”Pirro” Alexandersson ønskede ikke, at jeg skulle fortsætte på holdet, fortæller Nielsen.

Så skulle der i den grad handles hurtigt. Heinz Ehlers var på det tidspunkt træner i AaB Ishockey, og Jens Nielsen tog kontakt til nordjyderne. Nielsen var tvunget til at få en ny kontrakt, så han komme videre med resten af sæsonen.

– Heldigvis hjalp Aalborg mig. Jeg fik lov at skrive kontrakt med dem inden midnat, og på den måde fik jeg lov at skifte til den klub, jeg ville. Jeg endte i Thurgau i Schweiz i Nationallig B, hvor vi boede i et gammelt slidt, spøgelseshus og efter det spillede jeg tre sæsoner i Aalborg, fortæller Jens Nielsen til Hockeysverige.se.

– At jeg på den måde fik brudt min kontakt og kontrakt med Leksand er nok min mest triste stund i klubben i alle de år, jeg var der. Det fungerede vel ikke specielt godt mellem “Pirro” Alexandersson (træner i klubben) og jeg – og det bundede formentlig i, at han ikke kunne lide min måde at spille hockey på, siger Jens Nielsen.