RETRO: Agent Madsen klarer hockeyen fra sin kørestol og har et drømmejob

Peter Fredberg, BTs ishockeymedarbejder i 45 år, fortæller om en tragisk ulykke i 1982, som rystede alle i skøjtehallen i Vojens:

Jeg glemmer sent den aften i november 1982. De danske mestre fra Vojens spillede hjemme mod Herlev. Jeg sad sent om aftenen på BTs redaktion i København, da jeg fik en opringning fra vores korrespondent Ole Ravn, som var sportsredaktør på Jydske Vestkysten. Han blev senere BTs mand i Kolding.

Der var sket en tragisk ulykke. Et af dansk ishockeys største backtalenter, 18-årige Bjarne Madsen, som stod over for debut på seniorlandsholdet, var kørt på sygehuset i Haderslev og derfra overført til Odense.

I høj fart kurede han med hovedet forrest ind i banden med en Herlev-spiller liggende ovenpå. Armene var låst og rygsøjlen forvandlet til en træstamme.

”Det var som at få et kanonslag i kroppen,” sagde han senere.

Bjarne Madsen lå længe livløs på isen. Alle i hallen var i chok.

Jeg ringede først på natten til sygehusene i Haderslev og Odense. Jeg vidste godt, at de ikke ville fortælle mig noget. Men at Bjarne Madsens kvæstelser var alvorlige var åbenlyse.

De værste anelser holdt stik. Stortalentet blev lam fra halsen og ned og dømt til et liv i kørestol.

Det er i dag 34 år siden. Men formede tilværelsen sig ikke, som han drømte om som kommende landsholdsspiller, blev ishockeysporten alligevel hans liv.

”Det er forkert at sige, at jeg har et drømmeliv, men jeg har et drømmejob. Jeg er så tæt på hockeyen, som jeg overhovedet kan være uden selv at spille. Jeg er i en spændende branche og har et aktivt liv og en dejlig familie. Selvfølgelig tænker jeg tit på, hvordan mit liv kunne have set ud. Men jeg er ikke bitter. Det drejer sig om at få det bedst mulige ud af den situation, man befinder sig i. Jeg har lært at sætte pris på ting, andre måske tager for givet,” siger han.

Der gik flere år, inden Bjarne Madsen fik lyst til at komme i skøjtehallen igen, men så rullede han ind i blikskuret i sin kørestol og var trofast tilskuer med fast plads i det ene hjørne. I dag følger han sit hjertehold fra en skybox i SE Arena.

Fra sin kørestol har Bjarne Madsen siden 1997 arbejdet fuldtids som agent. Han handler med ishockeyspillere i Europa og Nordamerika som partner i Sports Management Group sammen med Marc A. Levine, USA, og Gunnar Svensson, Sverige.

I dén business er nøgleordene tillid og troværdighed, og Bjarne Madsen nyder den største respekt. Alene den kendsgerning, at mere end halvdelen af de danske landsholdsspillere er blandt hans klienter med Frans Nielsen som den lysende stjerne, borger for kvaliteten.

Står en klub og mangler en spiller, tjekker Bjarne Madsen på computeren, om han har én i sin stald, der matcher klubbens profil og pengepung. Ellers sørger han for, at hans klienter føler sig godt tilpas og har et arbejde.

”Jeg hjælper dem med kontrakter, forsikringer, skatteregler, børnehave og den slags. Spillerne skal koncentrere sig om at spille hockey. Så tager jeg mig af det ved siden af. Det fungerer kun, hvis man har et godt personligt forhold til hinanden,” siger Bjarne Madsen.

Sønnen David er efter et udviklingsår med skole og juniorhockey for The Hill Academy i Canada i dag forward for Växjö Lakers, tophold i SuperElit. Den talentfulde juniorlandsholdsspiller er et af de spændende navne, vi vil høre mere til de kommende år.

I min artikel fra 25. november 2001 under overskriften ”Hans navn er Madsen… AGENT MADSEN” lyder den sidste sætning:

”Bjarne Madsen er gift med Janne og far til 3-årige David, som allerede stormer af sted på rulleskøjter.”

Ja, tiden går.