RETRO: 17-årige Peter Regin og 7-9-13-kæden

Journalist Peter Fredberg kaldte i sæsonen 2003-04 Herning-kæden med den unge playmaker Peter Regin for ligaens bedste:

Du banker under bordet og siger 7-9-13, krydser fingre og går uden om stiger. Lidt overtroisk har man lov at være. Men i sæsonen 2003/04 fik 7-9-13-trylleformularet en helt ny betydning.

De tre Herning-spillere med rygnumrene 7, 9 og 13, henholdsvis canadieren Rhett Gordon, Kasper Degn og Peter Regin, var Superbest-Liagens superkæde. Den tryllede og lavede point på samlebånd.

I grundseriens 36 kampe blev Kasper Degn noteret for 51 (9 mål og 42 assist), Rhett Gordon for 42 (23 mål og 19 assist) og Peter Regin for 20 (9 mål og 11 assist). Guldet scorede 7-9-13-kæden dog ikke trods suveræn Herning-sejr i grundserien.

Herning Blue Fox’ favoritter blev elimineret i semifinalen af AaB. Men kampen, der huskes bedst fra den sæson, var det syvende opgør i finaleserien, da AaB smed guldet væk i de døende sekunder i Esbjerg i et vildt drama, som har indskrevet sig med flammeskrift i ligaens historie.

I december 2003 så jeg Herning Blue Fox vinde 3-2 i Herlev Skøjtehal og skrev i BT: ”7-9-13-kædens opvisning varmede på en bidende kold og blæsende vinterdag.”

En diplomatisk Herning-coach, Todd Bjorkstrand, sagde efter kampen:

”Du får mig ikke til at sige, at det er Danmarks bedste kæde. Men jeg kan ikke forbyde dig at skrive det for egen regning.”

Og det gjorde jeg så.

17-årige Peter Regin fik disse ord med på vejen: ”En intelligent og smart center med en unik spilforståelse og det største talent siden Frans Nielsen. Man forstår, at de står i kø hinsidan for at sikre sig hans autograf på en prof-kontrakt.”

Todd Bjorkstrand sagde om supertalentet: ”Mange kan lære af Peter. Bare ved at se på ham. Han er en klog spiller og passer godt på sig selv.”

Peter Regin blev kåret som ”Årets Rookie” i 2004 og i guldsæsonen 2004/05 som ”Årets spiller”. Det var hans sidste i Blue Fox. I 2005 var adressen Timrå. Resten er historie. Husker I forresten, at han spillede fire kampe for Heinz Ehlers i Langenthal under NHLs lockout i 2012/13?

På Crown Plaza havde jeg i tirsdags en snak med Peter om 7-9-13-sæsonen. Med et stort smil siger han:

”Jeg har kun gode minder. Jeg nød at spille sammen med Kasper og Rhett. Vi supplerede hinanden godt. Kasper var lynende hurtig og ligaens bedste danske spiller. Han havde pucken meget og var en fantastisk pasningsspiller. Rhett var en rigtig canadier, hård og målfarlig. Og jeg var tovejs-center.”

Peter er glad for, at han trods mange tilbud i 2004 valgte at tage et år mere i hjembyen Herning, inden han i en alder af 19 gik direkte ind på SHL-holdet i Timrå.

De kommende dage hedder det VM i Köln. Peter VM-debuterede i 2005 i Innsbruck i Østrig og var til VM seks år i træk. Men to skulderoperationer, tre gange slutspil og endnu en skulderoperation har kostet VM siden Köln i 2010.

Tør vi håbe på, at det går lige så godt i det tyske som i Peters seneste VM.