Regin, Larsen og Jensen i dansk topkæde i aften

Foto: Jan Korsgaard

Det danske landshold arbejder sig stille og roligt frem mod VM på hjemmebane. Næste skridt bliver taget i aften i Aalborg, hvor Danmark møder Frankrig. Landstræner Janne Karlsson har serveret en regulær lækkerbidsken af en førstekæde, der i den grad lugter af europæisk topklasse.

Nicholas B. Jensen og Philip Larsen er backpar og danner altså en DEL/KHL-par, mens Peter Regin som kaptajn er center for klubkammeraten i Jokerit, Nicklas Jensen og Mads Christensen (München). I øvrigt en angrebskæde, hvor alle spillerne oprindeligt stammer fra Herning. 

Vi har en ren backbesætning fra Herning i andenkæden, hvor Nicolai Weichel og Daniel Nielsen spiller sammen, mens angrebslinjen der bliver “svensk”: Frederik Storm, Morten Madsen og Nichlas Hardt spiller sammen, og det lyder ikke helt dårligt på papiret heller. 

Tredjekæden har Julian Jakobsen som naturligt omdrejningspunkt, og det er logisk, at han spiller sammen med klubkammeraten Mikkel Højbjerg. De får den nyudnævnte Troja-Ljungby-spiller Jonas Røndbjerg ind som tredjemand. Fjerdekæden bliver med Phillip Bruggisser som syvendeback og Lasse Lassen og Morten Poulsen omkring Steffen Klarskov. 

13. forward er Nick Olesen. Et solidt dansk landshold, der endda er uden “nordamerikanere”, spillere fra Allsvenskan, Liiga og EIHL og altså også uden Jesper “Zlatan” Jensen, der spiller for Brynäs i aften mod Örebro i SHL.