Redaktør: Bjorkstrand-fyring var uundgåelig

Den tidligere mestertræner i Blue Fox Herning, Todd Bjorkstrand, blev i går fyret i sin østrigske klub Graz 99ers. En sæsonstart med blot fem point i otte kampe var ikke nok for den succeshungrende klub, og fyringen var mere eller mindre uundgåelig, siger en insider i Graz-ishockeyen til Herning Folkeblad.

Avisen har talt med sportsredaktøren på “Kleine Zeitung” i Graz, Georg Michl, der fortæller, at Bjorkstrand var særdeles upopulær blandt 99ers-fansene, og at det lagde et ekstra pres på klubledelsen.

– Der er selvfølgelig mange lag bag denne fyring. Et af dem, som jeg ser det, er også, at Todd Bjorkstrand bragte enormt mange nye spillere ind i klubben. I sin rolle som sportschef hentede han over 20 spillere på halvandet år, og det gik ud over mange af klubbens østrigske spillere, siger Michl til Herning Folkeblad.

– Træneren ledte efter sin spillestil og efter resultaterne. Mest bekymrende har dog været spillernes reaktioner i kampene. Ofte har holdet set forvirret og modløst ud, tilføjer han.

– Der var ingen vilje, hjerte eller passion i duellerne – og ikke mindst var der ikke tegn på forbedringer i spillet. Eller tegn på, at tingene ville blive bedre. Derfor var fyringen af Todd uundgåelig, lyder det fra Georg Michl.

Der er stadig to danskere tilbage i Graz 99ers i form af målmand Sebastian Dahm og angriberen Morten Poulsen. Begge skal altså nu sammen med den nye coach, Ivo Jan, forsøge at vende skuden for bundklubben.