Ligaforening: Kontraktudvalg er fremgangsmåden

Foto: Jan Korsgaard

Ligaforeningen – de danske ishockeyklubber i Metal Ligaen – er rasende over DEF’s og Spillerforeningens ultimatum om fratagelse af spillernes kommercielle rettigheder med næsten øjeblikkelig virkning. Ligaforeningen skriver følgende i en pressemeddelelse, der netop er udsendt, hvor fremgangsmåden kaldes “dybt usympatisk”.

Ligaforeningen skriver blandt andet følgende:

– Her til morgen varsler DEF nu, at man vil gøre sine rettigheder gældende, som klubberne ikke er enige i, hvis ikke der inden to dage er indgået overenskomst med DEF, og samtidig har man udsendt om dette til en række af klubbernes sponsorer.

– I december 2015 bekræftede alle spillerrepræsentanter og anførere, at man i et kontraktudvalg sammen med klubberne ville arbejde for at få udarbejdet en ny, fælles standardkontrakt, hvor der bliver fokuseret på spillernes ønsker om forbedringer på en række områder, herunder forsikringer i forbindelse med skader og andre passuser.

– Ligaanførerne har samtidigt også skriftligt, at de ikke ønsker konflikt; men at man i begge parters interesse skulle afvente og se resultatet af kontraktudvalgets arbejde.

– De danske ishockeyklubber, og spillerne, skal nu have presset en overenskomst ned i halsen, koste hvad det vil. Ligaforeningen træder sammen senere i denne uge for at drøfte udviklingen.

– De danske ishockeyklubber har, nok ikke overraskende, ikke interessere i at indgå en overenskomst, som mere eller mindre vil overlade klubbernes rettigheder, suverænitet og beslutningsmyndighed til DEF.

– Dansk ishockey er en ganske lille sportsgren, og mange af klubbernes ledelser består fortsat af frivillige og ulønnede ildsjæle fra breddeklubberne.

– En overenskomst, som der er lagt op til fra DEF vil derfor også være helt uoverskuelig for klubbernes fremtid. Senest har DEF klandret klubberne for at have et udlændingeloft, som alene blev indført i 2009 for at beskytte de danske spillere og talenter samt økonomien i klubberne. Dette har fungeret upåklageligt, og vi ser i dag flere danske spillere og unge talenter i ligaen end nogensinde før.

 

Mere om sagen følger senere i dag…