Rammer Fredberg rigtigt igen? Han tipper DM-guld til Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

BTs mangeårige ishockeyjournalist Peter Fredberg – der beriger FACEOFF med de meget læste artikler i vores Retro-sektion – følger stadig Metal Ligaen intenst. Og sidste år beviste han sin flair for forudsigelser ved, måske som en af de få, at ramme Esbjerg Energy som danske mestre.

Allerede før sæsonstarten forudså Peter Fredberg nemlig, at vestjyderne ville ende med guldhjelmene. Og derfor spørger Faceoff ham naturligvis også her i efteråret, hvem der i april kan holde guldfest.

Peter Fredbergs vurdering er, at vi igen skal have en ny mester. Her er hans tip:

Fordi jeg ramte rigtigt med Esbjerg Energy inden sæsonstarten sidste år, er det langtfra sikkert, at jeg gør det igen. Men ok, her er mit bud på de kommende mestre: Rungsted Seier Capital. Sidst, Rungsted (dengang Cobras) vandt DM-guld, var i 2002. Ellers har mestrene de seneste 14 år heddet Herning, Sønderjyske eller Esbjerg.

Mit tip bygger på flere ting. For det første har nordsjællænderne i år et budget, der kan matche hold som Herning, Sønderjyske, Esbjerg og Frederikshavn. Jeg kender i sagens natur ikke tallene, men det er min fornemmelse, at Rungsted Seier Capital har en million eller to mere at lege med end tidligere og derfor kan købe ind fra højere hylder. Man har ganske enkelt et bedre hold end sidste sæson.

For at starte med den svenske trænertrio, holder den høj klasse med cheftræner Björn Hellkvist, assistant coach Erik Hjalmarsson og målmandstræner Andreas Hadelöv. Björn Hellkvist kommer direkte fra et job som cheftræner i SHL-klubben Malmö Redhawks, og mange vil huske Andreas Hadelöv fra dengang, han var målmand for Tre Kronor.

Var Rungsted tidligere et afventende, defensivt hold, har Björn Hellkvist givet det en ny profil. Det spiller offensivt med et hårdt og konstant pres på modstanderne og har fået nye, spændende spillere.

Den lynhurtige amerikanske keeper Jeff Lerg bliver et interessant bekendtskab i Metal Ligaen. Det samme gør den amerikanske offensivback Eric Meland og den svenske forward Jon Palmebjörk. Og så skal man ikke glemme backen Nicholas B. Jensen og forwarden Mikael T. Christensen, der er hentet i henholdsvis Esbjerg og Rødovre.

Taler man om Rungsted, kommer man heller ikke uden om spilleren med landskamprekorden, Morten Green. Det er muligt, at den 35-årige playmaker har haft sine bedste sæsoner, men han har stadig høj klasse. Få spillere i ligaen har så stor betydning for sit hold (og det gælder på begge sider af banden) som Morten.

Rungsted står i dag med seks importspillere, men jeg hører, at en syvende er på vej. En svensk klasseforward.

Jeg har vovet det ene øje og tippet de kommende guldvindere, inden pucken er kastet. De fleste af faceoff.dk’s læsere har utvivlsomt andre bud. Én ting er sikkert og vist: Metal Ligaen bliver stærkere og tættere, end den har været i mange år.