Rahm reddede tre Odense-point hjem

Vojens Efterskole
Foto: iShoot.dk
Vojens Efterskole

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 4-2 (0-1,2-0,2-1) Det må være en bustur med bitter smag i drikkedunkene, Rungsted begav sig ud på efter nederlag på Fyn i aften. Gæsterne havde kampen i sin hule hånd, adskillige målchancer og en storspillende førstekæde med Morten Green, Mattias Persson og Jake Hansen i spidsen.

Desværre for gæsterne ramlede de ind i en storspillende Robin Rahm og et Odense-mandskab, der formåede at slå til på det rette tidspunkt efter en perfekt timet time out af træner Mikael Gath.

Bulldogs er på førstepladsen, og det kendetegner også et tophold at vinde selv på en dårlig aften.

Rungsteds nye lejesvend fra Helsingborg, Agust Karlsson, agerede wing sammen med Nikolai Gade i Marcus Nielsens tredjekæde.

Marco Illemann var flyttet frem i et fjerde wingpar, og den normale back havde kampens første, lumske forsøg, da han var lige ved at vippe en puck over Robin Rahms venstre skulder.

Dale Mitchell var ved at svare igen med et kontrastød kort efter, men det var Rungsted, der kom mest fokuseret ud i indledningen.

Odense skruede op for tempoet. Dale Mitchell bankede igen alvorligt på to gange og så røg vi ellers ind i 10 minutter med decideret roderi.

Hjemmeholdets spillere havde lim på stavene og forsøgte med enkeltmandspræstationer uden held, mens gæsterne naturligt nok afventede begivenhederne.

Efter et lille kvarter eksploderede kampen kortvarigt. Dylan Walchuk brændte en to mod en-mulighed, og spillet vendte lynhurtigt. Morten Green fik chancen modsat, og han ekspederede konsekvent skiven op i nettaget. 0-1 og stærk start på veteranens comeback.

Solidt af Rungsted og næppe tvivl om, at Bulldogs-spillerne stod til en røffel i pausen. Tre sejre på udebane syntes at have forplantet sig til overdreven selvsikkerhed, og Yannick Vedel driblede nærmest forbi mål, da han fik en friløber kort før tiden ramte 20 minutter.

Det var livligt fra begyndelsen af anden periode. Rosenthal havde tidligt bud for Rungsted, Henrik Nielsen fik en puck til at danse på linjen, og gennemgående straks mere temperament i kampen.

Gæsterne havde fat. Krag-Christensen, Boysen og Rosenthal pressede hjemmeholdet i bund i et minut og kort efter måtte Christian Larsen ud for slashing.

Med Brendon Nash som våbenførende på toppen af powerplay, satte Rungsted Robin Rahm under total beskydning i to minutter. Uden scoring til følge.

Sebastian Feuk var lige ved at tabe en puck ind bag sig selv efter en halv time, men Christoffer Lindhøj fik fejet målgården, inden det var for sent.

Rungsted fortsatte presset og sad fast foran Robin Rahm. Men føringen var stadig spinkel som et espeløv, og tager man ikke vare på sine muligheder, bliver man straffet.

Mikael Gath brugte sin time out på fornemste vis efter 32 minutter for at vække sine spillere, der var helt nede på hælene.

Det hjalp. Kort efter fik Dale Mitchell chancen fra spids vinkel og lagde skiven op i nettaget til 1-1. 

Stor forløsning for Odense, og det lå i luften, at kampbilledet ville ændre sig, da Odense overlevede to minutters boxplay.

Bulldogs’ A-kæde leverede et af de klassiske, hurtige opløb og Søren Nielsen afsluttede med et velplaceret skud i det fjerne hjørne. 2-1, og Odense var på det tidspunkt etter i Metal Ligaen. 

Rungsted begyndte tredje periode i powerplay og udfordrede Rahm, der måtte ud i et par gode parader. Morten Green agerede playmaker som i sine unge dage og lignede ikke en mand, der havde holdt en længere pause.

Mattias Persson var to centimeter fra at få pucken i tomt mål i et umådeligt langt skift af Rungsteds førstekæde, der blev matchet hårdt og konstant var farlig.

Desværre for gæsterne udeblev den udligning, der lå i luften foran blot 937 tilskuere.

Skuffende antal, når man tænker på, at Bulldogs ikke har spillet længe hjemme og kunne snuppe førstepladsen i aften.

Odense måtte overleve mere boxplay, og Yannick Vedel avancerede via forbilledligt arbejde i undertal til bedste fynbo sammen Robin Rahm i buret. Det var på tidspunkter ren overlevelse for Bulldogs, hvis boks og træner var mere end utilfreds med dommerkendelserne.

Sidste pres fra Rungsted og Sebastian Feuk ud. Dale Mitchell slap fri og scorede i det tomme bur til 3-1. Seks sekunder før tid fik gæsterne endelig brudt forbandelsen og scoret ved Matias Persson, og da Rungsted efterfølgende tog Feuk ud igen, fik Søren Nielsen fat i pucken for hjemmeholdet. 

Han blev flået omkuld af en Rungsted-back, og der blev dømt mål uden at pucken havde passeret stregen. Som reglerne foreskriver det. 4-2 og slut på en aften, der endte med Odenses fjerde sejr på stribe og Rungsteds femte nederlag i træk.

Man kunne undre sig over, hvordan Anthony Camara kunne blive valgt til aftenens bedste for Odense. Den havde Robin Rahm fortjent. Med flere længder endda.