Rævene skambed Bulldogs i ond affære

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 6-1 (2-1, 3-0, 1-0) I slutspillet bliver tingene sat på spidsen, og med en sejr i aften kunne gæsterne spille hjemmebanefordelen over på fynske hænder og med mulighed for at bringe sig yderligere foran på egen is.

Odense Bulldogs havde tydeligvis netop dette for øje, da man kom rigtig godt ud i første periode. En lidt afventende start blev hurtigt vendt til et mindre overtag i kampen, og da den ellers gennemrutinerede Jerred Smithson fejlede i egen zone var gæsterne knivskarpe.

Dale Mitchell opsnappede foræringen fra Smithson og fandt Rasmus Bjerrum som fra toppen af cirkelen udplacerede Simon Nielsen, som lidt overraskende havde fået genvalg mellem stængerne.

Et hurtigt føringsmål stod garanteret øverst på ønskesedlen inden kampen, og et smil kunne anes på cheftræner Brad Grattons læber.

I minutterne efter virkede hjemmeholdet groggy, og gæsternes fjerdekæde pressede gevaldigt på for en ny scoring. Tættest på kom den farlige John Armstrong dog, da han i to omgange kunne afslutte tæt under mål, men Simon Nielsen tog revanche og klarede flot.

Det kom derfor også lidt ud af det blå, at hjemmeholdet godt midtvejs fik udlignet. Målet i sig selv var dog alt andet end tilfældigt, da Kyle Essery stod placeret inde foran Galansky og styrede pucken fra Ales Sova i mål. En vigtig udligning som for alvor sendte rævene frem over isen.

Op til kampen havde netop trafik foran mål været et fokuspunkt for Blue Fox, og efter scoringen blev spillet flyttet op i fynboernes ende og presset fra hjemmeholdet kastede et par udvisninger af sig. I det første powerplay var recepten den samme, denne gang ved kampens bedste, Kristoffer Lauridsen. 0-1 blev altså på få minutter vendt til 2-1 føring og herfra så rævene sig aldrig tilbage.

En hård tackling til hovedet betød, at Joachim Linnet, som forinden blev kåret til månedens spiller, ikke gik med resten af truppen på is til 2. periode, men de øvrige ræve steppede yderligere et gear op. I rent arbejdsraseri dominerede værterne perioden og pludselig faldt chancerne på stribe.

Efter relativt problemfrit at have overlevet deres første gang i undertal sendte kaptajnen, Daniel Nielsen, en hårdt skud snævert over mål, og den afslutning markerede starten på den udtalte forskel på de to hold.

Kristoffer Lauridsen stod pludselig fri under en afventende udvisning til gæsterne, og han udplacerede køligt Tad Galansky ved fjerneste stolpe.

Simon Nielsen satte en midlertidig stopper for det hårde pres fra Blue Fox, da han blokerede pucken på ulovlig vis og sendte gæsterne i powerplay. Her var Søren Pedersen tæt på at styre pucken fladt i mål, men Simon Nielsen gjorde skaden god igen med en flot benparade.

Den onde stemning tog til, og det lå i luften at det næste mål ville få afgørende betydning for kampens resultat.

Markus Jensen gjorde sig bemærket med kampens detalje ved at tæmme pucken i luften på blå linje for derefter i samme moment at runde sin direkte modstander, inden han med et par hurtige træk afdriblede og scorede på Galansky.

Den unge midtjyde fejrede scoring så behørigt, måske fordi landstræner Janne Karlsson så til fra lægterne, at det kostede ham en udvisning for usportslig opførsel. I det efterfølgende undertal slap Steffen Frank alligevel igennem, og så stod der 5-1 på måltavlen.

En energifyldt og viljebetonet indsats betød at kampen bare skulle køres hjem for hjemmeholdet. Med skaden in mente til Joachim Linnet var nervøsiteten for flere skader mærkbar, og Blue Fox fokuserede i stedet på skøjteløbet frem for det fysiske spil.

Gæsterne var selvsagt presset længere frem på isen, og det gav hjemmeholdet chancen på kontra. Markus Jensen sendte pucken på stolpen, men det blev Jordan George som fik æren af scoringen til 6-1. Disciplinen blev opgivet totalt fra gæsternes side, og da en grim tackling lige akkurat blev afværget af Daniel Nielsen, blev det mødt med aftenens største bifald.

Den onde stemning fortsatte helt til slut og kampens dramatisk indslag blev serveret minutter før slutfløjt. Dale Mitchell med endnu en farlig tackling på Kristoffer Lauridsen blev kvitteret med en grim crosschecking til ansigtet fra Jerred Smithson. De to iltre canadiere gik således i bad et par minutter før de øvrige, og i samme ombæring stod det klart at Jerred Smithson som minimum ikke er med i kampen på fredag.

Kampen sluttede med endnu et grimt overfald da Martin Larsen måtte tage en matchstraf for en forseelse på Kasper Degn, og det endte i et ordentligt slagsmål med hjemmeholdets Sebastian Andersen. Stemningen inden kampen på fredag er ikke bare på kogepunktet – den er decideret ond.