Profilerne stemplede ind for Herning i 8-3 sejr

Foto: iShoot.dk

Herning Blue Fox – Herlev Eagles: 8-3 (2-0)(2-2)(4-1)

Skader har sæsonen igennem været et grumt tema for Blue Fox, og denne gang er det holdets finske back, Marlo Koponen, hvor et brud på armen kan koste profilen resten af sæsonen. Skaden opstod i anden periode i søndagens kamp, som Koponen altså alligevel spillede til ende. En hård nyhed for Herning som her til aften alligevel bragte sig foran med 2-1 i kvartfinaleserien mod Herlev.

Christian Silfver var første mand med en farlig aktion i kampen, men det var i egen ende at faren opstod. Lige foran Simon Nielsen, som efter sejren i Herlev fik genvalg, tabte han pucken og kunne ånde lettet op da Simon Nielsen viste sig klar fra start. Måske et udslag af at den finske back angiveligt spillede kampen med høj feber.

Petri Skriko havde formegentlig, udover en sejr, en god præstation fra sine topspillere øverst på sin ønskeseddel i anledningen af sin fødselsdag. Første gang det blev farligt nede i Herlevs ende var det da også Branden Gracel og Jan Dalecky som fik afsluttet på Evan Mosher, og han fik yderligere at se til kort efter.

Mike Daugulis gjorde umiddelbart ikke andet end at løfte staven på sin modstander, men ikke desto mindre fik Herning powerplay. Den chance ophævede Gracel dog da han blev udvist for at være for nærgående omkring den canadiske keeper. Eagles testede for første gang Simon Nielsen ved Frederik Høegh som i to omgange noterede fine afslutninger.

Tempoet synes at være hævet en smule og det var ganske overraskende at det ikke medførte et spillemæssigt overtag til Blue Fox. Midtvejs i perioden måtte rævene endda ud i en undertalssituation, men det var åbenbart hvad der skulle til for at vække midtjyderne. Thomas Andersen strøg fra alt og alene med Mosher fandt han akkurat hullet mellem benene.

1-0 til favoritterne efter endnu et mål fra tredjekæden, og kort efter muligheden for værternes powerplay til at vise sig frem. En afslutning fra Markus Jensen affødte en retur og kaptajn Daniel K. Nielsen hamrede en flagrende puck højt i målet til 2-0. Fremragende slagskud fra Hernings kaptajn som igen i år er vital for midtjydernes chance i slutspillet.

Tumult i forbindelse med en flyvende udskiftning ved de to spillerbokse kostede Mathias Mølgaard en tidlig badebillet, og det var fra denne plads i hallen ej muligt at konstatere den eksakte årsag. Brett Thompson, Mikkel Ankjær og Frederik Bjerrum på en halv friløber var gæsternes bedste bud på scoring, men Blue Fox holdt skansen perioden ud.

Dominans med dyrt udfald

Et minut inde i anden periode fik Hernings powerplay chancen på ny. Det forløb ikke uden dramatik da en tilskuer blev ramt i hovedet af en vildfaren puck, men der var også noget at juble over på lægterne. Kort inden Herlev blev fuldtallige lykkedes det omsider Lasse Lassen at få hul på bylden da Mosher ikke kunne holde afslutningen fra tæt hold.

Herlev kom længere frem på isen i anstrengelserne for at og det kan som bekendt give chancer den anden vej. Kristoffer Søgaard havde en flot styring tæt under mål og Toni Kallela begyndte at vise sig frem. Den ellers så målfarlige finne forsøgte sig med en fræk afslutning på Mosher, men canadieren samlede benene i tide.

Både Markus Jensen og Riku Pitkänen havde kæmpe chancer for at udbygge føringen, men i stedet fik Herlev reduceret til 1-3. Lidt ud af ingenting blev en vunden faceoff afsluttet af Mikkel Ankjær, og skuddet strøg mellem venner og fjender inden den endte i mål.

Blue Fox-spillerne stod ellers i kø for at blive næste mand på måltavlen, men en kombination af manglende marginaler og Evan Mosher sørgede for at holde gæsterne inde i kampen. Alligevel blev det den blot 16-årige Maksim Popovic som kunne udnytte at rævene nok havde lidt for travlt med at tænke offensivt.

3-2 på måltavlen og alt pludselig åbent i Herning. Blue Fox har dog haft for vane at slå til på de helt rigtige tidspunkter, og en kvik omstilling blev afsluttet af Toni Kallela som sendte pucken fladt mellem benene på keeperen. Herning alligevel oppe med to inden tredje periode.

Ond stemning inden næste slag

Tredje periode startede som lidt af en ørkenvandring. Sporadiske chancer i begge ender førte ikke det store med sig, og selv under et powerplay til værterne var måltavlen aldrig i fare for at komme på arbejde.

Endnu en udvisning til gæsterne bidrog til at sejren ikke umiddelbart kom i fare men i stedet blev slået endegyldigt fast. Branden Gracel meldte også sin ankomst i slutspillet da han afsluttede fra en spids vinkel, og den puck fik Evan Mosher selv skrabet det sidste stykke over stregen. 5-2 til hjemmeholdet.

Mens kampen syntes afgjort gav det desværre plads til frustrationerne og der var mange små unoder rundt omkring på isen. Herning virkede opsatte på at undgå flere skader inden fredagens kamp i “Ørneborgen”, og Herlev spillede med musklerne som for at give en forsmag på hvad der stadig var i vente.

Rasmus Vad blev udvist for at crosschecke Branden Gracel flere gange i ryggen og Nicholai Weichel tog sig en svingom med Brett Thompson. Blue Fox udnyttede kynisk muligheden da Riku Pitkänen elegant fandt en helt fri Markus Jensen som let scorede i tomt mål. Også Jan Dalecky ville lege med og han slog en retur i nettet til 7-2.

Mathias Thinnesen fik lov at reducere inden Lasse Lassen med sin anden scoring i powerplay lukkede og slukkede til 8-3. Det ligner knald eller fald for Herlev i fredagens hjemmekamp.