Powerplay-fest i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg-Rødovre 6-3 (2-o,2-1,2-2)

En fokuseret og ihærdig offensiv var tre points værd for Esbjerg Energy, da vestjyderne fredag aften sejrede i det, man kunne kalde for power playenes kamp. Værterne nettede således hele fem gange i overtal, mens gæsterne også var lynende effektive når chancen bød sig. Rødovre scorede to gange i overtal efter hhv. blot syv og seks sekunders power play-spil.

Esbjerg og Rødovre har lagt solidt fra land i denne sæson og fredagens kombattanter i Granly Hockey Arena var således begge ubesejrede frem til Metal Ligaens fjerde runde, hvor Esbjerg måtte se sig slået knebent i Rungsted, mens Rødovre måtte se sig besejret i Frederikshavn efter overtid.

Hos vestjyderne var man i stærkeste opstilling, da man havde Rasmus Christensen tilbage fra afsonet karantæne. Gæsterne måtte undvære Anders Schultz og Mikkel Højbjerg til skader.

Forud for kampen blev Brock Nixon kåret til september måneds profil hos Esbjerg Energy. Canadieren optrådte fredag aften i værternes førstekæde med Matt Pistilli og Mario Lamoureux og Nixon fik gjort opmærksom på sig selv et par minutter inde i opgøret, da han efter et par glimrende træk fik sat Lamoureux op til afslutning tæt under mål. Men Stefan Ridderwall var opmærksom i gæsternes mål og fik afværget.

Der stod Esbjerg på kampens første udvisning, da Christian Wejse måtte til afkøling for en tripping. I det efterfølgende power play fik gæsterne kun for alvor testet Jeff Frazee en enkelt gang, men amerikaneren hev en flot redning op af hatten.

Rødovre fik dog chancen på ny tre minutter senere, da Mike Dalhuisen måtte tage plads i straffeboksen efter en tripping i egen zone. I løbet af de to minutters overtal blev det dog ikke til de helt store Rødovre-chancer, men modsat fik Lamoureux sat Pistilli op til afslutning tæt under mål.

Fra det 12. til det. 13. minut havde værternes førstekæde Rødovre-målet under descideret belejring og man kom vel frem til 5-6 nærgående forsøg i løbet omkring et halvt minut, hvor Ridderwall agerede levende plankeværk.
Esbjerg fik dog hul på den velspillende svenske keeper efter 16 minutters spil, da man på lidt besynderlig vis bragte sig foran i power play.

Brock Nixon sendte en relativt harmløs afslutning på mål som Ridderwall egentligt redede, men pucken dumpede ned for fødderne af ham og i forsøget på at blokere, endte svenskeren med selv at sparke pucken ind over stregen til 1-0.

Vestjydernes power play lynede igen et par minutter senere, med Nicklas Carlsen siddende i boksen for gæsterne. Endnu en gang var der tale om et lidt specielt mål, da Kasper Jensen sendte et drøn af et slagskud af sted fra blue line. Afslutningen gik over mål, men var så hård, at den sprang ud til Aaron Lee der havde taget opstilling inde foran gæsternes mål, hvor han first-timede pucken ind bag den sagesløse Rødovre-keeper. Værterne kunne dermed tage en 2-målsføring med til pausen, efter at have vundet periodens skudstatistik med 14-2.

En hooking sendte Brock Nixon i straffeboksen et par minutter inde i anden periode og Rødovre kastede alt frem i jagten på reducering. Dette afstedkom hele tre vestjyske kontramuligheder i modsatte ende, hvor både Jeppe Holmberg, Aaron Lee og Matt Pistilli forsøgte sig for hjemmeholdet.

En meningsudveksling mellem Philip Brugisser og Aaron Lee bag Esbjergs mål affødte lidt udvisninger, hvor Lee slap med en enkelt, mens Brugisser fik en dobbeltudvisning.

Esbjergs power play var i den efterfølgende sekvens velsmurt og 15 sekunder før udvisningen udløb var Matt Pistilli først over returen, efter at Wade Bergman havde sendt en afslutning på mål fra distancen. Den elegante canadier svigtede ikke og Esbjerg var dermed oppe med tre.

Glæden varede dog relativt kort, da Anders Koch 18 sekunder senere tog en udvisning for elbowing. Rødovre behøvede her kun syv sekunders power play-spil til at reducere til 3-1 ved Andrei Chistyakov, der var hurtig i opfattelsen umiddelbart efter faceoff.

Hermed var det dog ikke slut med begivenheder i anden periode. Med godt 10 sekunder til pausen fik Esbjerg vendt spillet i midtzonen, hvor Matt Pistilli fik sendt Brcok Nixon af sted i et break away. Nixon sendte afslutningen på Ridderwall i Rødovre-målet, men dommerne valgte at dømme straffeslag, da Nixon angiveligt var blevet generet i afslutningsøjeblikket. Her eksekverede canadieren usvigeligt sikkert og Esbjerg kunne tage en føring på 4-1 med til pausen.

Rødovre lagde godt ud i tredje periode, hvor man både i et power play tidligt i perioden samt i de følgende 7-8 minutter spillede glimrende. Overtaget var da bestemt heller ikke uden afkast, da gæsterne kun behøvede fem sekunders power play til at reducere til 4-2 ved Nicklas Carlsen.

Esbjerg stod alt for stille i denne periode af kampen og det var derfor fuldt fortjent, at selvsamme Carlsen nettede igen til 4-3 seks minutter inde i perioden, efter et elegant træk udenom Frazee i Esbjerg-målet. Spændingen var pludseligt tilbage i kampen, som Esbjerg ellers synes at have haft under fuld kontrol.

Midtvejs i perioden kom Brock Nixon frem til et par muligheder, hvor et forsvarskoks i gæsternes bagerste geledder var ved at blive kostbart. Brugisser måtte her trække i nødbremsen og Esbjerg viste efterfølgende fremragende overtalsspil. Lee og Hjulmand udførte tic-tac-toe-opspillet til perfektion og Mike Dalhuisen kunne let sætte sidste stav på pucken til 5-3.

Publikum i Granly Hockey Arena kunne nå at få endnu et power play-mål med, da Matthias Asperup trak en udvisning for interference med otte minutter tilbage af opgøret. Igen var det Wade Bergman der sendte pucken på mål og Pistilli sendte resolut returen ind bag Ridderwall til 6-3.

Man of the match: Matt Pistilli var den store oplevelse fredag aften. Den teknisk velfunderede canadier nettede to gange i overtal og leverede desuden en stærk præstation offensiv såvel som defensivt.

Wade Bergman bør dog også fremhæves for en stor kamp. Den lille vævre canadier tog rigtigt godt fra i forsvaret, tog stor del i det opbyggende spil og var arkitekten bag tre af vestjydernes scoringer i power play.