Kaptajn Ding Dong og piraterne sænkede cup-mestrene

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Odense Bulldogs 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) Allerede tidligt i sæsonen står det klart: Vi skal have en ny Metal Cup-vinder, for de forsvarende mestre fra Odense sagde i aften farvel og tak til turneringen med et nederlag på 2-3 i Aalborg.

Sejrsmålet scoret af Sebastian Ehlers i absolut sidste øjeblik.

Et forstærket Pirates-hold var værter til en kamp, der først livede op i 2. periode, hvor Aalborg fik scoret et par mål. Den første periode var ikke særlig god fra nogen af holdene, og i sidste ende var det en dum udvisning, der blev dyr for Odense Bulldogs.

Aalborg var uden Jeppe Jul Korsgaard til aftenens kamp, mens Odense var Michael Eskesen i de defensive rækker, men ellers stillede Odense i stærkeste opstilling.

Inden kampen blev Pirates’ nye maskot præsenteret.

Kaptajn Ding Dong indtog isen for første gang i Gigantium til jubel blandt fansene. Han havde haft gaver med til de første 1000 tilskuere til kampen, der alle havde fået en klokke, som de kunne ringe med og dermed lave noget larm i hallen.

Aalborg blev hurtigt ramt af kampens første udvisninger, da Julian Jakobsen satte en albuetackling, men Odenses powerplay fik ikke den fornødne ro til at sætte spillet op. Det var dog Odense, der havde chancer i første periode, hvor sidste sæsons topscorer, Dale Mitchell, sendte pucken ved siden af mål i en to mod en.

Aalborgs rutinerede Bjarke Møller ville drible lidt med pucken foran eget mål, men mistede den til Tony Romano, der dog blev grebet ud af Ronan Quemener i målet.

Quemener var en af Aalborgs bedste i de første 20 minutter, hvor Aalborg lavede en del fejl, og ikke kom frem til det store offensivt.

Odense havde spillet med tre kæder i første periode, men gik på fire kæder i starten af 2. periode, hvilket betød spilletid til unge Asger Petersen, Jiri Hilding Andersen og Frederik Høeg

Aalborg tog en hurtig udvisning i 2. periode, men Odense kunne ikke få sat deres spil op, da Aalborg var gode til at stresse dem i starten, når de kom ind, og ellers lukke dem ned.

Aalborg scorede kampens første mål, da Martin Højbjerg tacklede pucken ud fra banden, og Lasse Bo Knudsen ganske køligt satte pucken i mål.

Det gav et boost til Aalborgspillerne, der blev mere nærgående på mål, og havde muligheder til at score yderligere, men det var Robin Sterner, der styrede en tværpasning fra Henrik Nielsen i mål uden chance for Quemener i målet til 1-1.

Målet gav Odense et boost og en del chancer efterfølgende, men Quemener i målet spillede en god kamp og lukkede ned for de muligheder, som Odense kom til.

Som perioden var ved at ebbe ud, så scorede Peter Quenneville til 2-1, da han var hurtigst til at få pucken over stregen efter lidt klumpspil foran Galansky. Forinden havde Julian Jakobsen haft en god mulighed for at score.

Aalborg kom kortvarigt i powerplay, da Odense havde taget en udvisning, men da Andrew Blazek tog en nødvendig udvisning i egen zone, så endte Odense i overtal endnu engang, og denne gang lynede Dale Mitchell til 2-2.

Aalborg kørte på og kom til flere gode chancer, hvor det især var førstekæden med Quenneville, Jakobsen og Frederiksen, der havde mulighederne til scoring.

Aalborg fik en gylden mulighed for at score et måske afgørende mål i slutningen af kampen, da Rasmus Lyø sendte pucken direkte ud i speakerboksen, og da Sebastian Ehlers styrede pucken i mål, rejste taget sig på Gigantium.

Odense tog hurtigt deres timeout og satsede uden målmand fra faceoff, men de kom aldrig til nogle chancer, og tiden kunne stille og roligt rende af uret og størstedelen af de 1221 tilskuere kunne bryde ud i jubel.

Aalborg ser ud til at have gjort et scoop i Ronan Quemener. Han var rolig på stregen selv i de mest stressede situationer, hvor det brændte på foran målet. Han bliver en klar gevinst for Aalborg i den kommende sæson.