Pointløs aften for tre Allsvenskan-danskere

AIK Stockholm og Markus Lauridsen har fået en fantastisk start på sæsonen, hvor man inden dagens kamp lå nummer et med Västerås lige i hælene.

Det var derfor et selvtillidsfuldt AIK-hold, som var taget sydpå og besøge skånske IK Pantern, som lå og rodede rundt blandt de fire nederste hold i Allsvenskan.

Om det var bundplaceringen der tiltrak de få tilskuere – 652 af slagsen – vides ikke, men hjemmepublikummet kunne se Pantern afgøre tingene i anden og tredje periode, hvor begge perioder endte 2-0 i skånsk favør.

Der var derfor en lille hockeylektion til AIK og Lauridsen, som startede i tredjekæden. Han fik omkring 20 minutters istid, og havde -1. Han er nu oppe på -4 i sæsonen, hvilket er det dårligste af alle AIK-spillere.

Nederlaget rykker ikke ved AIKs topplacering, da efterfølgerne, Västerås, tabte 2-1 ude mod Tingsryd.

Oskarshamn og Anders Poulsen fik en vigtig sejr i jagten mod toppen hjemme mod Vita Hästen, hvor danskeren var pointløs i fjerdekæden, da de vandt 1-0.

Sejren kaster Oskarshamn op på fjerdepladsen – fire point efter Västerås, som er over stregen på andenpladsen.

Nyoprykkerne fra Sundsvall fik ikke vendt stimen af nederlag ude mod Karlskoga, da de tabte 5-2. Kjærgaard har haft en formidabel sæsonstart for bundklubben, som ikke overraskende ligger sidst i Allsvenskan.