Play in-holdene får fire kampe på fem dage

Foto: Jan Korsgaard

De 11 Metal Liga-klubbers ledelser var samlet til møde onsdag i Odense for at samle op på forløbet for den kommende sæson, og det blev blandt meget andet slået definitivt fast, hvordan det nye play in mellem grundseriens nummer 7-10 skal spilles.

Det fortæller ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, til Faceoff.dk.

– Det bliver en bedst af fem-model, hvor nummer 7 møder nummer 10 og nummer 8 møder nummer 9. De to bedstplacerede hold fører 1-0 fra start og begynder serien på udebane. Kommer vi ud i eventuel kamp fem, har det højest placerede hold altså hjemmebane, forklarer han.

Begrundelserne for modellen er, at der med 1-0-føringen er en målbar fordel til hold nummer syv og otte, ligesom man i Ligaforeningens klubber også var enige om, at en bedst af tre-serie ville være lidt for tilfældigt.

De seks play in-hold får en række knaldhårde dage. Første match spilles torsdag 1. marts med returkamp fredag. Derefter er der hviledag lørdag og kommer holdene ud i kamp fire og fem spilles der søndag 3. marts og mandag 4. marts.

Fire kampe altså på blot fem dage for play in-holdene, der derefter får pause til 9. marts, hvor kvartfinalerne begynder med det traditionelle valg.

Derefter spilles bedst af syv-kampe frem til finaleserien.

– Med det hårde sportslige program for play in-holdene er det virkelig attraktivt at blive mellem de seks bedste i grundspillet. De får fordel af pause og muligheden for at bruge en uge på at markedsføre hjemmekampene. Alle klubber synes at være enig om, at grundspillet bliver ekstra attraktivt på den måde, siger ligaforeningens direktør.