Pistol Pete scorede i comebacksejr over Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Gentofte Stars 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) Peter Quenneville gjorde sit comeback for Aalborg efter rimelig lang ventetid på godkendelse af papirerne fra Udlændingestyrelsen. Derudover var Victor Panelin-Borg også klar efter en lille skadesperiode, så det var et Aalborghold, der kun manglede Kristian Kodal og Bjarke Møller i opstillingen.

Hos Gentofte var der forfald til Jeff Terminesi, Mikkel Grau Svensson, Christian Hee Foss og Teemu Virtala.

Gentofte kom bedst ud til 1. periode, hvor de sad hårdt på Aalborg-spillerne i alle spillets facetter. Gentofte fik den bedste mulighed i starten af perioden, da de fik et powerplay. Tadeas Galansky havde flere gode redninger, og lige som Peter Quenneville kom ud af boksen havde Aalborg deres bedste mulighed i starten af kampen.

Kirill Kabanov skød på mål, og Olivier Hinse tog returen med på skøjten, men han fik ikke ram på pucken efterfølgende.

Det var dog Aalborg, der kom foran stik imod spil og chancer, da Olivier Hinse tog pucken med hele vejen rundt om målet og smed den skråt tilbage til Kirill Kabanov, der sendte pucken sikkert i nettet. Spillet 13:54 og 1-0.

Kort tid efter blev det også 2-0, da Lasse Bo Knudsen sendte pucken mod mål fra blueline og den røg mellem venner og fjender, og Teemu Seppänen havde ikke styr på, hvor pucken var, og den røg direkte i nettet.

Aalborg overtog mere og mere af spillet, og havde flere gode muligheder for yderligere scoringer. I de sidste sekunder af perioden tog Julian Jakobsen en udvisning, og Aalborg måtte starte i undertal i anden periode.

Gentofte startede anden periode i powerplay, men kort efter at udvisningen var udløbet, sendte “Pistol Pete” Quenneville pucken i nettet til 3-0. Kort efter fik Aalborg powerplay, hvor man fik ladet op til to skud fra blueline, hvor det ene strøg lige forbi mål, mens Andre Pison smed sig ned og blokerede, men måtte skøjte humpende af isen; men kom tilbage.

Kirill Kabanov opsnappede en sløset tværpasning i egen zone, og han gik direkte mod mål. Det så ud til, at der ikke kom mere ud af situationen, men Kabanov fandt en fremstormende Hinse, der let kunne score i tomt mål, da Seppänen var spillet helt ud af målet.

Gentofte fik deres bedste mulighed, da Ville Järveläinen blev sendt alene mod Galansky, men Galansky var kølig i situationen.

Aalborg fik hurtigt lukket kampen helt i starten af tredje periode, da Nicolaj Carstensen sendte en puck mod mål, der fik lov til at gå direkte op i hjørnet. Igen havde Seppänen ikke set pucken med masser af trafik foran mål. Så gik Aalborg ned og spillede noget mere defensiv for forsvare nullet til Galansky.

Med små tre minutter igen af 3. periode måtte Kirill Kabanov udgå, da han fik et hårdt skud over anklen. Han måtte hjælpes af isen, og han var ikke med inde for at blive hyldet efter kampen.

Olivier Hinse spillede en god kamp for Aalborg, som han kronede med et mål og en assist. Generelt kæden med ham, Kabanov og Korsgaard spillede endnu en stærk kamp og var medvirkende til, at Gentofte ikke fik noget ud af kampen.